Best of Houzz 2024: The results are in!
Upper West Side Combo
Upper West Side Combo
StudioLABStudioLAB
The owners of this prewar apartment on the Upper West Side of Manhattan wanted to combine two dark and tightly configured units into a single unified space. StudioLAB was challenged with the task of converting the existing arrangement into a large open three bedroom residence. The previous configuration of bedrooms along the Southern window wall resulted in very little sunlight reaching the public spaces. Breaking the norm of the traditional building layout, the bedrooms were moved to the West wall of the combined unit, while the existing internally held Living Room and Kitchen were moved towards the large South facing windows, resulting in a flood of natural sunlight. Wide-plank grey-washed walnut flooring was applied throughout the apartment to maximize light infiltration. A concrete office cube was designed with the supplementary space which features walnut flooring wrapping up the walls and ceiling. Two large sliding Starphire acid-etched glass doors close the space off to create privacy when screening a movie. High gloss white lacquer millwork built throughout the apartment allows for ample storage. LED Cove lighting was utilized throughout the main living areas to provide a bright wash of indirect illumination and to separate programmatic spaces visually without the use of physical light consuming partitions. Custom floor to ceiling Ash wood veneered doors accentuate the height of doorways and blur room thresholds. The master suite features a walk-in-closet, a large bathroom with radiant heated floors and a custom steam shower. An integrated Vantage Smart Home System was installed to control the AV, HVAC, lighting and solar shades using iPads.
Upper West Side Combo
Upper West Side Combo
StudioLABStudioLAB
The owners of this prewar apartment on the Upper West Side of Manhattan wanted to combine two dark and tightly configured units into a single unified space. StudioLAB was challenged with the task of converting the existing arrangement into a large open three bedroom residence. The previous configuration of bedrooms along the Southern window wall resulted in very little sunlight reaching the public spaces. Breaking the norm of the traditional building layout, the bedrooms were moved to the West wall of the combined unit, while the existing internally held Living Room and Kitchen were moved towards the large South facing windows, resulting in a flood of natural sunlight. Wide-plank grey-washed walnut flooring was applied throughout the apartment to maximize light infiltration. A concrete office cube was designed with the supplementary space which features walnut flooring wrapping up the walls and ceiling. Two large sliding Starphire acid-etched glass doors close the space off to create privacy when screening a movie. High gloss white lacquer millwork built throughout the apartment allows for ample storage. LED Cove lighting was utilized throughout the main living areas to provide a bright wash of indirect illumination and to separate programmatic spaces visually without the use of physical light consuming partitions. Custom floor to ceiling Ash wood veneered doors accentuate the height of doorways and blur room thresholds. The master suite features a walk-in-closet, a large bathroom with radiant heated floors and a custom steam shower. An integrated Vantage Smart Home System was installed to control the AV, HVAC, lighting and solar shades using iPads.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Den
Den
Urban ColonyUrban Colony
den Interior Decor- Urban Colony by Robert Wylie Interior Architecture- Paragon Design Studio Photography-James Butchart
Warm and Modern Fireplace
Warm and Modern Fireplace
California Home + DesignCalifornia Home + Design
A grey-and-purple color scheme and bold-but-sleek design elements—such as the large fireplace—make this room elegant and comfortable. Fireplace: Spark Fires; Fireplace surround: Concreteworks Studio, Oakland. Architect: Matthew Mosey; Photo By: Mariko Reed by California Home + Design
A Royal View
A Royal View
The Sky is the Limit DesignThe Sky is the Limit Design
Jo Ann Richards, Works Photography Highly sophisticated renovation of a 1940's home, located on a mysterious secluded inlet of the Gorge Waterway in Victoria, BC
Walk Way Vision
Walk Way Vision
UserUser
This is the overall view of the common spaces and living room. White glass floors are from Opustone. Black glass console tables with chrome frames are from Sharron Lewis. Accessories are from Michael Dawkins. The custom-built stair case features white lacquered wood, wenge steps and glass railings (designed by RS3). Fabricated by Arlican Wood + MDV Glass. Modern dropped ceiling features contempoary recessed lighting and hidden LED strips. The silver metallic, wave-like wallpaper is from ROMO.
fresh and clean
fresh and clean
Molly Wood Garden DesignMolly Wood Garden Design
photos by Trina Roberts 949.395.8341 trina@grinphotography.com www.grinphotography.com
Concrete Floored Abode - a cabin on Lake Wenatchee
Concrete Floored Abode - a cabin on Lake Wenatchee
Gelotte Hommas Drivdahl ArchitectureGelotte Hommas Drivdahl Architecture
This home is a cutting edge design from floor to ceiling. The open trusses and gorgeous wood tones fill the home with light and warmth, especially since everything in the home is reflecting off the gorgeous black polished concrete floor. As a material for use in the home, concrete is top notch. As the longest lasting flooring solution available concrete’s durability can’t be beaten. It’s cost effective, gorgeous, long lasting and let’s not forget the possibility of ambient heat! There is truly nothing like the feeling of a heated bathroom floor warm against your socks in the morning. Good design is easy to come by, but great design requires a whole package, bigger picture mentality. The Cabin on Lake Wentachee is definitely the whole package from top to bottom. Polished concrete is the new cutting edge of architectural design, and Gelotte Hommas Drivdahl has proven just how stunning the results can be. Photographs by Taylor Grant Photography

Corner Seating Designs & Ideas

5