Cat Mountain Residence
Cat Mountain Residence
Cornerstone ArchitectsCornerstone Architects
Conceived as a remodel and addition, the final design iteration for this home is uniquely multifaceted. Structural considerations required a more extensive tear down, however the clients wanted the entire remodel design kept intact, essentially recreating much of the existing home. The overall floor plan design centers on maximizing the views, while extensive glazing is carefully placed to frame and enhance them. The residence opens up to the outdoor living and views from multiple spaces and visually connects interior spaces in the inner court. The client, who also specializes in residential interiors, had a vision of ‘transitional’ style for the home, marrying clean and contemporary elements with touches of antique charm. Energy efficient materials along with reclaimed architectural wood details were seamlessly integrated, adding sustainable design elements to this transitional design. The architect and client collaboration strived to achieve modern, clean spaces playfully interjecting rustic elements throughout the home. Greenbelt Homes Glynis Wood Interiors Photography by Bryant Hill
Upper West Side Combo
Upper West Side Combo
StudioLABStudioLAB
The owners of this prewar apartment on the Upper West Side of Manhattan wanted to combine two dark and tightly configured units into a single unified space. StudioLAB was challenged with the task of converting the existing arrangement into a large open three bedroom residence. The previous configuration of bedrooms along the Southern window wall resulted in very little sunlight reaching the public spaces. Breaking the norm of the traditional building layout, the bedrooms were moved to the West wall of the combined unit, while the existing internally held Living Room and Kitchen were moved towards the large South facing windows, resulting in a flood of natural sunlight. Wide-plank grey-washed walnut flooring was applied throughout the apartment to maximize light infiltration. A concrete office cube was designed with the supplementary space which features walnut flooring wrapping up the walls and ceiling. Two large sliding Starphire acid-etched glass doors close the space off to create privacy when screening a movie. High gloss white lacquer millwork built throughout the apartment allows for ample storage. LED Cove lighting was utilized throughout the main living areas to provide a bright wash of indirect illumination and to separate programmatic spaces visually without the use of physical light consuming partitions. Custom floor to ceiling Ash wood veneered doors accentuate the height of doorways and blur room thresholds. The master suite features a walk-in-closet, a large bathroom with radiant heated floors and a custom steam shower. An integrated Vantage Smart Home System was installed to control the AV, HVAC, lighting and solar shades using iPads.
Willoughby Way
Willoughby Way
Charles Cunniffe Architects AspenCharles Cunniffe Architects Aspen
Family/Entertaining Room with Linear Fireplace by Charles Cunniffe Architects http://cunniffe.com/projects/willoughby-way/ Photo by David O. Marlow
Family Room
Family Room
Peace DesignPeace Design
Hollywood Chic Living Room
Hollywood Chic Living Room
John Kraemer & SonsJohn Kraemer & Sons
Living Room Photography: Landmark Photography
Modular Sofa 00638
Modular Sofa 00638
usonausona
Modular sofa system available in two versions, Small or Plus. Components for both sizes include a chaise, one-armed end unit, central unit, corner, and two ottomans.
Golden Isles Residence 2
Golden Isles Residence 2
2id Interiors2id Interiors
Gorgeous Living Room By 2id Interiors
Cutting Edge Contemporary - Home Remodel
Cutting Edge Contemporary - Home Remodel
McCutcheon Construction Inc.McCutcheon Construction Inc.
The media room was brought into the 21st century with a state-of-the-art home theatre and sound system and new furnishings. This room also comes with a rainbow choice of colored light options. The lighting, sound and HVAC system in this smart home can be controlled with the swipe of a finger on a tablet or phone. Robert Vente Photography
Hudson River Park
Hudson River Park
StudioLABStudioLAB
Across from Hudson River Park, the Classic 7 pre-war apartment had not renovated in over 50 years. The new owners, a young family with two kids, desired to open up the existing closed in spaces while keeping some of the original, classic pre-war details. Dark, dimly-lit corridors and clustered rooms that were a detriment to the brilliant natural light and expansive views the existing apartment inherently possessed, were demolished to create a new open plan for a more functional style of living. Custom charcoal stained white oak herringbone floors were laid throughout the space. The dark blue lacquered kitchen cabinets provide a sharp contrast to the otherwise neutral colored space. A wall unit in the same blue lacquer floats on the wall in the Den.

Corner Seating Designs & Ideas

1