13,31,819 Exterior Design Ideas

courtyardHAUS
courtyardHAUS
studioHAUS
A modern villa that features some contemporary Indian elements like a stepwell and courtyard along with an interesting collection of unique Indian stones, furniture and materials throughout.
EXTERIOR FACADE
EXTERIOR FACADE
Sapana Jain
The image offers a view of the villa in the lush green surroundings.
House of Dappled Shadows: Nestled in the Mango trees
House of Dappled Shadows: Nestled in the Mango trees
Mudbricks
Set in the semi-urban context of the famed Kodungallur town, this residence was designed for a client based in Dubai whose primary wish was for a simple and beautiful home at his home town.
Earth House
Earth House
SAV Architecture + Design
With large overhangs and exposed concrete roofs , the house is designed to brace the Goan tropical rains. The inner courtyards around tall existing trees as the several louvred spaces keep the house passively cool and well ventilated in the tropical hot climate. Most of the glazing is double glazed and is oriented towards the north to allow minimal heat and direct sunlight into the house.
Aavarna
Aavarna
Studio 17
Aavarna , the Sanskrit denotation of the word Shapes, is an architectural vision to this single dwelling bungalow. This abode is a simple longitude rectangle in the narrow plot size of 24’ x 56’. Located in a small town named Shania near Surat, this adobe is what we call “Aavrana”. The plot is an elongated rectangular space which came with its challenges and benefits. According to the plot placement, the sides are considered into having a common wall which restricts us from providing any ventilation or light source from the sides, which results the front balcony and some interior handles. The space designing was made convenient by seggregating the space requirements and planning out accordingly.
SAMRUDDHI BUNGALOW
SAMRUDDHI BUNGALOW
Usine Studio
PRINCIPAL DESIGNER : Yatin kavaiya & jiten tosar DESIGN TEAM : Ar. Nirali bhakta & Chitra sindhkar CIVIL WORK : Mr. Ajay Patel PMC : Mr. Nimesh Panchal
Sapovilla 116
Sapovilla 116
Conarch Architects
Fact file: Project Name: Sapovilla 116 Location: Rajnagar, Ghaziabad, UP Plot Area: 1,600 Sq. Yards Built-up Area: 14,000 Sq.Ft Completion Year: 2019 Principal Architect: S.K. Goel Project Scope: Architectural and Interior design Project Team: Usha Narain, Meena Bisht, Nitish Goel, Tanya Kumar, Yash Choudhary, Mukul Bharadwaj, Amar Singh Content: Neha Goel, Akansha Rawat Photography: Nivedita Gupta Brief: Sapovilla 116, a villa with a Sapodilla, is an eclectic private residence borne out of intergenerational needs and sensitivities of the extended family. The family comprises of the client’s parents, wife, two kids and a brother. Located in Raj Nagar, Uttar Pradesh, set on a 1600 square yards site, the first challenge of the project was to find a balance between the built and the existing green areas and, site the building in a way to harmonize this landscape with family living. Critical to the site design process was the preservation of umpteen Sapodilla and Ashoka trees on the site, their integration into the outdoor family experience and maximizing views from interior spaces. The owners envisioned a home for both entertaining friends and relaxing as a family. The plan groups for efficiency and minimize unnecessary circulation. The spirit of efficiency extends to the limited material palette—brick, concrete, stone—simple materials paired with energy-efficient glass and ready access to light-filled spaces. The design encourages natural ventilation and passive solar shading, while the roof and terraces collect rainwater that is used to recharge the groundwater. The building exterior is intentionally subdued in color and texture, allowing the lush natural surroundings to take precedence. The stepped massing is driven by maximizing sightlines to the greens, solar orientation and carving out multi-level distributed terraces. The ground level has the entrance lobby, a drawing-room, family lobby, a kitchen with a dining room, grandparents' and brother’s bedrooms. The first level has the children’s rooms, the master suite, a laid back living room to sit and relax during the day, and a library. The second level has a multipurpose room. The annex in the north connects the service zone of the house at the ground level and includes laundry, domestic help’s dwelling unit, and a covered backup area. The wet areas are located at the western extremes to allow drying naturally by the afternoon sun. While the facade articulation reflects the client’s fondness for post-colonial architecture, the interiors are designed for contemporary urban living. The interior color palette brings a happy and relaxed vibrancy to the living spaces. A floating staircase leading to the second floor serves as a sculptural focal point and connects the two levels visually and functionally. Filled with eccentric decor pieces, choice artwork, and custom furniture, this house is a culmination of urban sophistication and indoor-outdoor living.

13,31,819 Exterior Design Ideas

1