1. Entry Photos
  2. "roof over gate"

Roof Over Gate Designs & Ideas

MANLY 09
MANLY 09
Watershed Architects
Simon Whitbread Photography
Silverleaf Ranch Hacienda Entry
Silverleaf Ranch Hacienda Entry
Drewett Works
This Ranch Hacienda hillside estate boasts well over 13,000 square feet under roof. A loggia serves as the backbone for the design. Each space, both interior and exterior, has a direct response to the linear expression of outdoor space. The exterior materials and detailing are rustic and simple in nature. The mass and scale create drama and correspond to the vast desert skyline and adjacent majestic McDowell mountain views. Features of the house include a motor court with dual garages, a separate guest quarters, and a walk-in cooler. Silverleaf is known for its embodiment of traditional architectural styles, and this house expresses the essence of a hacienda with its communal courtyard spaces and quiet luxury. This was the first project of many designed by Architect C.P. Drewett for construction in Silverleaf, located in north Scottsdale, AZ. Project Details: Architecture | C.P. Drewett, AIA, DrewettWorks, Scottsdale, AZ Builder | Sonora West Development, Scottsdale, AZ Photography | Dino Tonn, Scottsdale, AZ
Provençal Villa in Bay Area
Provençal Villa in Bay Area
deckerbullocksir
Spectacular unobstructed views of the Bay, Bridge, Alcatraz, San Francisco skyline and the rolling hills of Marin greet you from almost every window of this stunning Provençal Villa located in the acclaimed Middle Ridge neighborhood of Mill Valley. Built in 2000, this exclusive 5 bedroom, 5+ bath estate was thoughtfully designed by architect Jorge de Quesada to provide a classically elegant backdrop for today’s active lifestyle. Perfectly positioned on over half an acre with flat lawns and an award winning garden there is unmatched sense of privacy just minutes from the shops and restaurants of downtown Mill Valley. A curved stone staircase leads from the charming entry gate to the private front lawn and on to the grand hand carved front door. A gracious formal entry and wide hall opens out to the main living spaces of the home and out to the view beyond. The Venetian plaster walls and soaring ceilings provide an open airy feeling to the living room and country chef’s kitchen, while three sets of oversized French doors lead onto the Jerusalem Limestone patios and bring in the panoramic views. The chef’s kitchen is the focal point of the warm welcoming great room and features a range-top and double wall ovens, two dishwashers, marble counters and sinks with Waterworks fixtures. The tile backsplash behind the range pays homage to Monet’s Giverny kitchen. A fireplace offers up a cozy sitting area to lounge and watch television or curl up with a book. There is ample space for a farm table for casual dining. In addition to a well-appointed formal living room, the main level of this estate includes an office, stunning library/den with faux tortoise detailing, butler’s pantry, powder room, and a wonderful indoor/outdoor flow allowing the spectacular setting to envelop every space. A wide staircase leads up to the four main bedrooms of home. There is a spacious master suite complete with private balcony and French doors showcasing the views. The suite features his and her baths complete with walk – in closets, and steam showers. In hers there is a sumptuous soaking tub positioned to make the most of the view. Two additional bedrooms share a bath while the third is en-suite. The laundry room features a second set of stairs leading back to the butler’s pantry, garage and outdoor areas. The lowest level of the home includes a legal second unit complete with kitchen, spacious walk in closet, private entry and patio area. In addition to interior access to the second unit there is a spacious exercise room, the potential for a poolside kitchenette, second laundry room, and secure storage area primed to become a state of the art tasting room/wine cellar. From the main level the spacious entertaining patio leads you out to the magnificent grounds and pool area. Designed by Steve Stucky, the gardens were featured on the 2007 Mill Valley Outdoor Art Club tour. A level lawn leads to the focal point of the grounds; the iconic “Crags Head” outcropping favored by hikers as far back as the 19th century. The perfect place to stop for lunch and take in the spectacular view. The Century old Sonoma Olive trees and lavender plantings add a Mediterranean touch to the two lawn areas that also include an antique fountain, and a charming custom Barbara Butler playhouse. Inspired by Provence and built to exacting standards this charming villa provides an elegant yet welcoming environment designed to meet the needs of today’s active lifestyle while staying true to its Continental roots creating a warm and inviting space ready to call home.
Mid-century Make over in Belvedere
Mid-century Make over in Belvedere
Studio300A Architecture
we opened up the entry passage by removing the rood diaphragm and exposing the roof framing. And with that framing we made a trellis out of electrical conduit to play off the new zinc roof.
Mid-century Make over in Belvedere
Mid-century Make over in Belvedere
Studio300A Architecture
we opened up the entry passage by removing the rood diaphragm and exposing the roof framing. And with that framing we made a trellis out of electrical conduit to play off the new zinc roof.
golden gate heights
golden gate heights
DWYER DESIGN
Treve Johnson + Vivian Dwyer
Los Altos New Residence
Los Altos New Residence
Klopf Architecture
Klopf Architecture and Outer space Landscape Architects designed a new warm, modern, open, indoor-outdoor home in Los Altos, California. Inspired by mid-century modern homes but looking for something completely new and custom, the owners, a couple with two children, bought an older ranch style home with the intention of replacing it. Created on a grid, the house is designed to be at rest with differentiated spaces for activities; living, playing, cooking, dining and a piano space. The low-sloping gable roof over the great room brings a grand feeling to the space. The clerestory windows at the high sloping roof make the grand space light and airy. Upon entering the house, an open atrium entry in the middle of the house provides light and nature to the great room. The Heath tile wall at the back of the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privacy. The bedrooms, bathrooms, play room and the sitting room are under flat wing-like roofs that balance on either side of the low sloping gable roof of the main space. Large sliding glass panels and pocketing glass doors foster openness to the front and back yards. In the front there is a fenced-in play space connected to the play room, creating an indoor-outdoor play space that could change in use over the years. The play room can also be closed off from the great room with a large pocketing door. In the rear, everything opens up to a deck overlooking a pool where the family can come together outdoors. Wood siding travels from exterior to interior, accentuating the indoor-outdoor nature of the house. Where the exterior siding doesn’t come inside, a palette of white oak floors, white walls, walnut cabinetry, and dark window frames ties all the spaces together to create a uniform feeling and flow throughout the house. The custom cabinetry matches the minimal joinery of the rest of the house, a trim-less, minimal appearance. Wood siding was mitered in the corners, including where siding meets the interior drywall. Wall materials were held up off the floor with a minimal reveal. This tight detailing gives a sense of cleanliness to the house. The garage door of the house is completely flush and of the same material as the garage wall, de-emphasizing the garage door and making the street presentation of the house kinder to the neighborhood. The house is akin to a custom, modern-day Eichler home in many ways. Inspired by mid-century modern homes with today’s materials, approaches, standards, and technologies. The goals were to create an indoor-outdoor home that was energy-efficient, light and flexible for young children to grow. This 3,000 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom new house is located in Los Altos in the heart of the Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, and Chuang-Ming Liu 
Landscape Architect: Outer space Landscape Architects 
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers 
Staging: Da Lusso Design 
Photography ©2018 Mariko Reed 
Location: Los Altos, CA
 Year completed: 2017
Anderson, SC Colonial Addition & Renovation
Anderson, SC Colonial Addition & Renovation
Chapman Design Group, Inc.
Mark Hoyle Originally, this 3700 SF two level eclectic farmhouse from the mid 1980’s underwent design changes to reflect a more colonial style. Now, after being completely renovated with additional 2800 SF living space, it’s combined total of 6500 SF boasts an Energy Star certification of 5 stars. Approaching this completed home, you will meander along a new driveway through the dense buffer of trees until you reach the clearing, and then circle a tiered fountain on axis with the front entry accentuating the symmetrical main structure. Many of the exterior changes included enclosing the front porch and rear screened porch, replacing windows, replacing all the vinyl siding with and fiber cement siding, creating a new front stoop with winding brick stairs and wrought iron railings as will as other additions to the left and rear of the home. The existing interior was completely fro the studs and included modifying uses of many of the existing rooms such as converting the original dining room into an oval shaped theater with reclining theater seats, fiber-optic starlight ceiling and an 80” television with built-in surround sound. The laundry room increased in size by taking in the porch and received all new cabinets and finishes. The screened porch across the back of the house was enclosed to create a new dining room, enlarged the kitchen, all of which allows for a commanding view of the beautifully landscaped pool. The upper master suite begins by entering a private office then leads to a newly vaulted bedroom, a new master bathroom with natural light and an enlarged closet. The major portion of the addition space was added to the left side as a part time home for the owner’s brother. This new addition boasts an open plan living, dining and kitchen, a master suite with a luxurious bathroom and walk–in closet, a guest suite, a garage and its own private gated brick courtyard entry and direct access to the well appointed pool patio. And finally the last part of the project is the sunroom and new lagoon style pool. Tucked tightly against the rear of the home. This room was created to feel like a gazebo including a metal roof and stained wood ceiling, the foundation of this room was constructed with the pool to insure the look as if it is floating on the water. The pool’s negative edge opposite side allows open views of the trees beyond. There is a natural stone waterfall on one side of the pool and a shallow area on the opposite side for lounge chairs to be placed in it along with a hot tub that spills into the pool. The coping completes the pool’s natural shape and continues to the patio utilizing the same stone but separated by Zoysia grass keeping the natural theme. The finishing touches to this backyard oasis is completed utilizing large boulders, Tempest Torches, architectural lighting and abundant variety of landscaping complete the oasis for all to enjoy.
Pergola/Arbor/Screen
Pergola/Arbor/Screen
Forest Fence & Deck Co Ltd.
Cedar Custom Entrance Built By : Forest Fence & Deck Co Ltd.
Our 1954 Mid Century Ranch Home, Napa, CA
Our 1954 Mid Century Ranch Home, Napa, CA
Michelle Egide
Concrete pathway to front of house. We replaced ugly drains with rain chains made out of corten steel. Custom planter made out of corten steel.
Brooktree / Los Angeles Mid-Century Modern
Brooktree / Los Angeles Mid-Century Modern
BiLDEN
A pool of light from the oculus tracks the movement of the sun across the sky. / photo: Karyn R Millet
Entries
Entries
Lori Dennis, Inc.
Lori Dennis Interior Design SoCal Contractor Construction Erika Bierman Photography
Bracket Porticos
Bracket Porticos
Georgia Front Porch
Bracket portico with shed roof style over double front doors. Designed and built by Georgia Front Porch. © Georgia Front Porch.
Salt Addition
Salt Addition
Lurie Concepts
Design work started with a modest design focused on improving the kitchen, living, dining and outdoor living areas. However, a feasibility study determined that a better option was to fully remodel the existing dwelling, resulting in reclaiming some of the front veranda to increase the size of the living and dining areas. The remaining section created an alcove to the main bedroom, increasing privacy and creating a dedicated outdoor area. A large awning, cantilevered so as not to impose on the existing septic, created a separate outdoor living area. A teak facade, that will weather to grey in the salty sea air over time, was added to extend high above the box gutter, conceal the solar panels and cap the ends of the separation walls. The roof was repitched and the internal ceilings raked upwards from the teak facade, thereby increasing the internal volume and allowing for the addition of high-light windows in rooms on the ridge side of the dwelling to capture the vista, increase natural light, ventilation and sense of space. A skillion roof outside the back kitchen area was strategically positioned out of sight from the inside of the home and created a second outdoor area in the rear courtyard, serving as the main entry point. A gate house was incorporated in the rear fence to enhance the entry. The rear courtyard reclaimed an existing parking bay to create space for the cellar/music room.
Bryn Mawr Stone Colonial
Bryn Mawr Stone Colonial
Pinemar, Inc
Photos © Jeffrey Totaro, 2013 Pinemar, Inc.- Philadelphia General Contractor & Home Builder.
Winflo
Winflo
Element 5 Architecture
Location: Austin, Texas, United States 5 star green rated home through Austin's prestigious Green Builder Program. The house has solar panels, rainwater collection and an electric car charging station. The pool is in the front of the house inside an entry courtyard.

Roof Over Gate Designs & Ideas

1