master bath
master bath
Partners 4, Design
Photography:: Gilbertson Photography www.gilbertsonphotography.com
New Castle Modern
New Castle Modern
Marcye Philbrook
This house was new construction in the historical district, but my clients love a clean modern feel. The views of the harbor are spectacular and the feel inside is free of clutter, yet filled with energy. Photos by Siriphoto.com
Colorado Modern Residence
Colorado Modern Residence
HMH Architecture + Interiors
Local and recycled materials were selected in warm and neutral tones and extend from the outside in. Photo credit: Ben Tremper Photography Project is located in Boulder, Colorado.
Uptown Penthouse
Uptown Penthouse
ALTUS Architecture + Design
This sixth floor penthouse overlooks the city lakes, the Uptown retail district and the city skyline beyond. Designed for a young professional, the space is shaped by distinguishing the private and public realms through sculptural spatial gestures. Upon entry, a curved wall of white marble dust plaster pulls one into the space and delineates the boundary of the private master suite. The master bedroom space is screened from the entry by a translucent glass wall layered with a perforated veil creating optical dynamics and movement. This functions to privatize the master suite, while still allowing light to filter through the space to the entry. Suspended cabinet elements of Australian Walnut float opposite the curved white wall and Walnut floors lead one into the living room and kitchen spaces. A custom perforated stainless steel shroud surrounds a spiral stair that leads to a roof deck and garden space above, creating a daylit lantern within the center of the space. The concept for the stair began with the metaphor of water as a connection to the chain of city lakes. An image of water was abstracted into a series of pixels that were translated into a series of varying perforations, creating a dynamic pattern cut out of curved stainless steel panels. The result creates a sensory exciting path of movement and light, allowing the user to move up and down through dramatic shadow patterns that change with the position of the sun, transforming the light within the space. The kitchen is composed of Cherry and translucent glass cabinets with stainless steel shelves and countertops creating a progressive, modern backdrop to the interior edge of the living space. The powder room draws light through translucent glass, nestled behind the kitchen. Lines of light within, and suspended from the ceiling extend through the space toward the glass perimeter, defining a graphic counterpoint to the natural light from the perimeter full height glass. Within the master suite a freestanding Burlington stone bathroom mass creates solidity and privacy while separating the bedroom area from the bath and dressing spaces. The curved wall creates a walk-in dressing space as a fine boutique within the suite. The suspended screen acts as art within the master bedroom while filtering the light from the full height windows which open to the city beyond. The guest suite and office is located behind the pale blue wall of the kitchen through a sliding translucent glass panel. Natural light reaches the interior spaces of the dressing room and bath over partial height walls and clerestory glass.
Roman tub/shower
Roman tub/shower
AT6 Design Build
sunken, walk-in tub/shower.
William Duff Architects
William Duff Architects
William Duff Architects, Inc.
WDA's remodel transformed a dark, basement storage room into a high-end master-bedroom suite filled with light and warm natural materials. Elegantly detailed and functional built-ins define the new space, while the hot-rolled steel fireplace establishes a focal point for the bedroom. In the master bath, a mosaic of Italian glass tile gathers light filtering through the canopy outside and defines this restorative sanctuary. © 2006 | William Duff Architects | SF 415.371.0900
Cary Bernstein Architect Willard Street Residence
Cary Bernstein Architect Willard Street Residence
Cary Bernstein Architect
CB | Residential Projects | Willard Street Residence 1 CARY BERNSTEIN ARCHITECT Willard Street Residence, San Francisco, CA (2006) A 500sf third floor added to a small house on a wooded site makes a new Master Bedroom and Bathroom a tree-house aerie. Skylights bring sun from above to wash rooms in light which would otherwise be shaded by the surrounding trees. The palette and minimalist detailing of the new addition is continued in the renovation of the Kitchen and lower stories. Project Area: 1200 sf Project Team: Sarah Garber, Klara Kevane - Master Bath © 2007 CARY BERNSTEIN ARCHITECT, ALL RIGHTS RESERVED.