Window Well Designs & Ideas

Salem Avenue Renovation
Salem Avenue Renovation
Sicora Design/Build
This cottage style architecture was created by adding a 2nd floor and garage to this small rambler. Photography: Sicora, Inc.
GRIFFIN ENRIGHT ARCHITECTS: Hollywood Hills Residence
GRIFFIN ENRIGHT ARCHITECTS: Hollywood Hills Residence
Griffin Enright Architects
Two over-sized window boxes which are large enough to stand in, create a new front façade, while providing a dramatic extension of the master bedroom suite and views to the City and ocean beyond. The intentionally asymmetric window boxes are clad with white concrete board to enhance their abstract presence as they provide a diversion by camouflaging the existing residence.
Cook Bros. of Arlington, Va. - Basement family rooms
Cook Bros. of Arlington, Va. - Basement family rooms
Cook Bros Design Build Remodeling
Cook Bros. Arlington, Virginia - basement, below grade window, egress window, egress window well, Virginia, well, added benefit of emergency stairs to climb out, more light to a basement
1095 Royal York
1095 Royal York
Peter A. Sellar - Architectural Photographer
Architect: R. H. Carter Architects Inc. Photography: Peter A. Sellar / www.photoklik.com
Additions & Renovations
Additions & Renovations
Alair Homes Charlotte
Additions, renovations and exterior facelifts
Stone Window Well Sheds Light into Basement
Stone Window Well Sheds Light into Basement
Orren Pickell Building Group
http://www.pickellbuilders.com. Photography by Linda Oyama Bryan. Stone Window Well Sheds Light into Basement.
Spring Road
Spring Road
Two Fold Interiors
www.twofoldinteriors.com Photo credit: Scott Norsworthy
Victorian Workers Cottage Addition
Victorian Workers Cottage Addition
Danny Broe Architect
Photography: Karina Illovska The garden now includes a carspace but to soften its impact and to create texture we used the recycled bricks from the original house as paving.
Rear Facade - might be nicer than the front!
Rear Facade - might be nicer than the front!
Follyn Builders & Developers
Believe it or not - this is the rear of the home! The true stucco facade was troweled on by hand over a wire mesh. No prefab panels with moisture issues, an old world feel in a modern home.
1512 Dolphin Terrace
1512 Dolphin Terrace
Spinnaker Development
Built, designed & furnished by Spinnaker Development, Newport Beach Interior Design by Details a Design Firm Photography by Bowman Group Photography
South Long Springs Butte Kitchen
South Long Springs Butte Kitchen
TVL Creative Ltd.
This kitchen took a tired, 80’s builder kitchen and revamped it into a personalized gathering space for our wonderful client. The existing space was split up by the dated configuration of eat-in kitchen table area to one side and cramped workspace on the other. It didn’t just under-serve our client’s needs; it flat out discouraged them from using the space. Our client desired an open kitchen with a central gathering space where family and friends could connect. To open things up, we removed the half wall separating the kitchen from the dining room and the wall that blocked sight lines to the family room and created a narrow hallway to the kitchen. The old oak cabinets weren't maximizing storage and were dated and dark. We used Waypoint Living Spaces cabinets in linen white to brighten up the room. On the east wall, we created a hutch-like stack that features an appliance garage that keeps often used countertop appliance on hand but out of sight. The hutch also acts as a transition from the cooking zone to the coffee and wine area. We eliminated the north window that looked onto the entry walkway and activated this wall as storage with refrigerator enclosure and pantry. We opted to leave the east window as-is and incorporated it into the new kitchen layout by creating a window well for growing plants and herbs. The countertops are Pental Quartz in Carrara. The sleek cabinet hardware is from our friends at Amerock in a gorgeous satin champagne bronze. One of the most striking features in the space is the pattern encaustic tile from Tile Shop. The pop of blue in the backsplash adds personality and contrast to the champagne accents. The reclaimed wood cladding surrounding the large east-facing window introduces a quintessential Colorado vibe, and the natural texture balances the crisp white cabinetry and geometric patterned tile. Minimalist modern lighting fixtures from Mitzi by Hudson Valley Lighting provide task lighting over the sink and at the wine/ coffee station. The visual lightness of the sink pendants maintains the openness and visual connection between the kitchen and dining room. Together the elements make for a sophisticated yet casual vibe-- a comfortable chic kitchen. We love the way this space turned out and are so happy that our clients now have such a bright and welcoming gathering space as the heart of their home!