Boca Raton Splendor
Boca Raton Splendor
Bravas Boca Raton
Fully integrated Signature Estate featuring Creston controls and Crestron panelized lighting, and Crestron motorized shades and draperies, whole-house audio and video, HVAC, voice and video communication atboth both the front door and gate. Modern, warm, and clean-line design, with total custom details and finishes. The front includes a serene and impressive atrium foyer with two-story floor to ceiling glass walls and multi-level fire/water fountains on either side of the grand bronze aluminum pivot entry door. Elegant extra-large 47'' imported white porcelain tile runs seamlessly to the rear exterior pool deck, and a dark stained oak wood is found on the stairway treads and second floor. The great room has an incredible Neolith onyx wall and see-through linear gas fireplace and is appointed perfectly for views of the zero edge pool and waterway. The center spine stainless steel staircase has a smoked glass railing and wood handrail.
BLUE LAGOON - Kyal and Kara
BLUE LAGOON - Kyal and Kara
DIY Blinds
We first fell in love with Kyal and Kara when they appeared on The Block and have loved following their progress. Now we watch them undertake their first knock-down rebuild with the fabulous Blue Lagoon beachside family home. With their living, dining and kitchen space, Kyal and Kara have created a true heart of the home. Not only is this a space for family and friends to hang out, it also connects to every other area in the home. This fantastic open plan area screams both functionality and design – so what better addition than motorised curtains! The entire kitchen was designed around multi-tasking, and now with just the press of a button (or a quick “Hey Google”), you can be preparing dinner and close the curtains without taking a single step.
Kitchen
Kitchen
THINK Architecture, Inc.
Mountain contemporary home in Kamas, Utah. Private golf community, Tuhaye. Photo credits to Alan Blakely.
Mazama House
Mazama House
FINNE Architects
The Mazama house is located in the Methow Valley of Washington State, a secluded mountain valley on the eastern edge of the North Cascades, about 200 miles northeast of Seattle. The house has been carefully placed in a copse of trees at the easterly end of a large meadow. Two major building volumes indicate the house organization. A grounded 2-story bedroom wing anchors a raised living pavilion that is lifted off the ground by a series of exposed steel columns. Seen from the access road, the large meadow in front of the house continues right under the main living space, making the living pavilion into a kind of bridge structure spanning over the meadow grass, with the house touching the ground lightly on six steel columns. The raised floor level provides enhanced views as well as keeping the main living level well above the 3-4 feet of winter snow accumulation that is typical for the upper Methow Valley. To further emphasize the idea of lightness, the exposed wood structure of the living pavilion roof changes pitch along its length, so the roof warps upward at each end. The interior exposed wood beams appear like an unfolding fan as the roof pitch changes. The main interior bearing columns are steel with a tapered “V”-shape, recalling the lightness of a dancer. The house reflects the continuing FINNE investigation into the idea of crafted modernism, with cast bronze inserts at the front door, variegated laser-cut steel railing panels, a curvilinear cast-glass kitchen counter, waterjet-cut aluminum light fixtures, and many custom furniture pieces. The house interior has been designed to be completely integral with the exterior. The living pavilion contains more than twelve pieces of custom furniture and lighting, creating a totality of the designed environment that recalls the idea of Gesamtkunstverk, as seen in the work of Josef Hoffman and the Viennese Secessionist movement in the early 20th century. The house has been designed from the start as a sustainable structure, with 40% higher insulation values than required by code, radiant concrete slab heating, efficient natural ventilation, large amounts of natural lighting, water-conserving plumbing fixtures, and locally sourced materials. Windows have high-performance LowE insulated glazing and are equipped with concealed shades. A radiant hydronic heat system with exposed concrete floors allows lower operating temperatures and higher occupant comfort levels. The concrete slabs conserve heat and provide great warmth and comfort for the feet. Deep roof overhangs, built-in shades and high operating clerestory windows are used to reduce heat gain in summer months. During the winter, the lower sun angle is able to penetrate into living spaces and passively warm the exposed concrete floor. Low VOC paints and stains have been used throughout the house. The high level of craft evident in the house reflects another key principle of sustainable design: build it well and make it last for many years! Photo by Benjamin Benschneider
Vintage barn frame addition to Dutch stone house
Vintage barn frame addition to Dutch stone house
Kate Johns Designs
The old ladder built in to the side of a post was originally to access the barn loft. The beautiful custom made long, long table and chairs in the center of the great barn room and the open kitchen in the background with the old stone house beyond seen through the transomed door openings. Two high windows bring in light under the ceiling. photo: scott benedict practical(ly) studios