Living Room Partition Designs & Ideas

Lively Living Room at Teton Pines
Lively Living Room at Teton Pines
FRAME design co.FRAME design co.
A bright and lively living room at Teton Pines. Photo credit Tuck Faunterloy
Living Room
Living Room
Gabberts Design StudioGabberts Design Studio
Designed by Pat Manning-Hanson, ASID Photographed by Jill Greer
Living Room
Living Room
Axis MundiAxis Mundi
"Revival” implies a retread of an old idea—not our interests at Axis Mundi. So when renovating an 1840s Greek Revival brownstone, subversion was on our minds. The landmarked exterior remains unchanged, as does the residence’s unalterable 19-foot width. Inside, however, a pristine white space forms a backdrop for art by Warhol, Basquiat and Haring, as well as intriguing furnishings drawn from the continuum of modern design—pieces by Dalí and Gaudí, Patrick Naggar and Poltrona Frau, Armani and Versace. The architectural envelope references iconic 20th-century figures and genres: Jean Prouvé-like shutters in the kitchen, an industrial-chic bronze staircase and a ground-floor screen employing cast glass salvaged from Gio Ponti’s 1950s design for Alitalia’s Fifth Avenue showroom (paired with mercury mirror and set within a bronze grid). Unable to resist a bit of our usual wit, Greek allusions appear in a dining room fireplace that reimagines classicism in a contemporary fashion and lampshades that slyly recall the drapery of Greek sculpture. Size: 2,550 sq. ft. Design Team: John Beckmann and Richard Rosenbloom Photography: Adriana Bufi, Andrew Garn, and Annie Schlecter © Axis Mundi Design LLC
Living Room
Living Room
De Meza + ArchitectureDe Meza + Architecture
This custom home was thoughtfully designed for a young, active family in the heart of wine country. Designed to address the clients’ desire for indoor / outdoor living, the home embraces its surroundings and is sited to take full advantage of the panoramic views and outdoor entertaining spaces. The interior space of the three bedroom, 2.5 bath home is divided into three distinct zones: a public living area; a two bedroom suite; and a separate master suite, which includes an art studio. Casually relaxed, yet startlingly original, the structure gains impact through the sometimes surprising choice of materials, which include field stone, integral concrete floors, glass walls, Honduras mahogany veneers and a copper clad central fireplace. This house showcases the best of modern design while becoming an integral part of its spectacular setting.
DreamHome 2014 - Living Room
DreamHome 2014 - Living Room
The Design Center at Merchandise MartThe Design Center at Merchandise Mart
Tom Stringer of Tom Stringer Design Partners designed the beautiful Living Room for the 2014 DreamHome, featuring furniture and accessories from Baker Knapps & Tubbs, Benjamin Moore, CAI Designs, Dessin Fournir Companies, Donghia, Inc., Edelman Leather, Holly Hunt, John Rosselli & Associates, LALIQUE, Mike Bell, Inc. & Westwater Patterson, Remains Lighting, Richard Norton Gallery, LLC, Samuel & Sons Passementerie, Schumacher/Patterson, Flynn & Martin, and Watson Smith Carpet – Rugs – Hard Surfaces. Other resources: Tom Stringer’s Personal Collection. Explore the Living Room further here: http://bit.ly/1m2qKKK
Living Room - View through house
Living Room - View through house
Andrew Snow PhotographyAndrew Snow Photography
Andrew Snow Photography © Houzz 2012 My Houzz: MIllworker House
Adrienne DeRosa Photography © 2013 Houzz
Adrienne DeRosa Photography © 2013 Houzz
Adrienne DeRosaAdrienne DeRosa
Adamik and Churney provided for a dividing wall to separate the kitchen from the living area, a decision that expanded possibilities in terms of how to best layout the space. At merely five-feet tall, the partition maintains the open-air feeling of the space, yet is ample enough to accommodate the entertainment center. In order to unify the Living and Dining areas, Adamik chose a large-scale seagrass rug. It is latex-padded, making it not only comfortable under foot, but also an improvement in terms of sound dampening. "I layered an indigo blue Pakistani Gabbeh over the seagrass to define the living room," the designer explains. The layering of various textures and materials adds to the room's understated depth. Rug: Pakistani Gabbeh, Weisshouse; Tufted Poufs: Cisco Brothers Adrienne DeRosa Photography
Living Room, Family Room & Stairs Beyond
Living Room, Family Room & Stairs Beyond
ODS ArchitectureODS Architecture
Going up the Victorian front stair you enter Unit B at the second floor which opens to a flexible living space - previously there was no interior stair access to all floors so part of the task was to create a stairway that joined three floors together - so a sleek new stair tower was added. Photo Credit: John Sutton Photography
Japanese Inspired Remodel in Noe Valley-Living Room
Japanese Inspired Remodel in Noe Valley-Living Room
Mark Brand ArchitectureMark Brand Architecture
The design of this remodel of a small two-level residence in Noe Valley reflects the owner’s passion for Japanese architecture. Having decided to completely gut the interior partitions, we devised a better arranged floor plan with traditional Japanese features, including a sunken floor pit for dining and a vocabulary of natural wood trim and casework. Vertical grain Douglas Fir takes the place of Hinoki wood traditionally used in Japan. Natural wood flooring, soft green granite and green glass backsplashes in the kitchen further develop the desired Zen aesthetic. A wall to wall window above the sunken bath/shower creates a connection to the outdoors. Privacy is provided through the use of switchable glass, which goes from opaque to clear with a flick of a switch. We used in-floor heating to eliminate the noise associated with forced-air systems.
Capitol Hill Row House
Capitol Hill Row House
CM GloverCM Glover
C.M. Glover Photography © 2013 Houzz
Contemporary Family Living Room
Contemporary Family Living Room
Cortistudio architecture | interiors | engineeringCortistudio architecture | interiors | engineering
Cortistudio design a bespoke cupboard wall, in sprayed mdf in a double height converted school room. The 'wall' is a self supporting container and at the same time partition. Photo by: Giuseppe Manzi

Living Room Partition Designs & Ideas

1