Hill Country Residence
Hill Country Residence
Cornerstone Architects
Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients. Photography by Andrew Pogue
Villa Vicin' 'O Mare
Villa Vicin' 'O Mare
Allen Construction
Whole house remodel of a classic Mid-Century style beach bungalow into a modern beach villa. Architect: Neumann Mendro Andrulaitis General Contractor: Allen Construction Photographer: Ciro Coelho
Austin Victorian
Austin Victorian
Chango & Co.
Austin Victorian by Chango & Co. Architectural Advisement & Interior Design by Chango & Co. Architecture by William Hablinski Construction by J Pinnelli Co. Photography by Sarah Elliott
Presidio Heights Curated Contemporary
Presidio Heights Curated Contemporary
Regan Baker Design Inc.
Well-traveled. Relaxed. Timeless. Our well-traveled clients were soon-to-be empty nesters when they approached us for help reimagining their Presidio Heights home. The expansive Spanish-Revival residence originally constructed in 1908 had been substantially renovated 8 year prior, but needed some adaptations to better suit the needs of a family with three college-bound teens. We evolved the space to be a bright, relaxed reflection of the family’s time together, revising the function and layout of the ground-floor rooms and filling them with casual, comfortable furnishings and artifacts collected abroad. One of the key changes we made to the space plan was to eliminate the formal dining room and transform an area off the kitchen into a casual gathering spot for our clients and their children. The expandable table and coffee/wine bar means the room can handle large dinner parties and small study sessions with similar ease. The family room was relocated from a lower level to be more central part of the main floor, encouraging more quality family time, and freeing up space for a spacious home gym. In the living room, lounge-worthy upholstery grounds the space, encouraging a relaxed and effortless West Coast vibe. Exposed wood beams recall the original Spanish-influence, but feel updated and fresh in a light wood stain. Throughout the entry and main floor, found artifacts punctate the softer textures — ceramics from New Mexico, religious sculpture from Asia and a quirky wall-mounted phone that belonged to our client’s grandmother.
Parade Home
Parade Home
Pillar Custom Homes, Inc.
Architectural Design: Austin Design Group Builder: Pillar Custom Homes Interior Design: Chelsea+Remy Interior Design Photography: Twist Tours
Kitchen
Kitchen
W. David Seidel, AIA - Architect
A cramped and dated kitchen was completely removed. New custom cabinets, built-in wine storage and shelves came from the same shop. Quartz waterfall counters were installed with all-new flooring, LED light fixtures, plumbing fixtures and appliances. A new sliding pocket door provides access from the dining room to the powder room as well as to the backyard. A new tankless toilet as well as new finishes on floor, walls and ceiling make a small powder room feel larger than it is in real life. Photography: Chris Gaede Photography http://www.chrisgaede.com
Pass Residence
Pass Residence
Tate Studio Architects
Photo by Mark Boisclair 2012 Gold Nugget Award of Merit (5,000-10,000 square feet)
Living Room
Living Room
Hendricks Architecture
The living room has views in all directions and is surrounded by a covered porch. A wooden canoe helps create interest in the space. Roger Wade photo.