Bohemian living space in Greenwich
Bohemian living space in Greenwich
Paul Langston Interiors
Our client moved into a modern apartment in South East London with a desire to warm it up and bring the outside in. We set about transforming the space into a lush, rustic, rural sanctuary with an industrial twist. We stripped the ceilings and wall back to their natural substrate, which revealed textured concrete and beautiful steel beams. We replaced the carpet with richly toned reclaimed pine and introduced a range of bespoke storage to maximise the use of the space. Finally, the apartment was filled with plants, including planters and living walls, to complete the "outside inside" feel. Photography by Adam Letch - www.adamletch.com
West Village Bachelor Pad
West Village Bachelor Pad
LABLstudio
A pre-war West Village bachelor pad inspired by classic mid-century modern designs, mixed with some industrial, traveled, and street style influences. Our client took inspiration from both his travels as well as his city (NY!), and we really wanted to incorporate that into the design. For the living room we painted the walls a warm but light grey, and we mixed some more rustic furniture elements, (like the reclaimed wood coffee table) with some classic mid-century pieces (like the womb chair) to create a multi-functional kitchen/living/dining space. Using a versatile kitchen cart with a mirror above it, we created a small bar area, which was definitely on our client's wish list! Photos by Matthew Williams
Glen Park Residence
Glen Park Residence
CCS ARCHITECTURE
Custom music room with built in nook. Photography by Eric Laignel. Photography by Eric Laignel.
Mainland St. Bachelor Pad
Mainland St. Bachelor Pad
Falken Reynolds Interiors
Photo by: Lucas Finlay A successful entrepreneur and self-proclaimed bachelor, the owner of this 1,100-square-foot Yaletown property sought a complete renovation in time for Vancouver Winter Olympic Games. The goal: make it party central and keep the neighbours happy. For the latter, we added acoustical insulation to walls, ceilings, floors and doors. For the former, we designed the kitchen to provide ample catering space and keep guests oriented around the bar top and living area. Concrete counters, stainless steel cabinets, tin doors and concrete floors were chosen for durability and easy cleaning. The black, high-gloss lacquered pantry cabinets reflect light from the single window, and amplify the industrial space’s masculinity. To add depth and highlight the history of the 100-year-old garment factory building, the original brick and concrete walls were exposed. In the living room, a drywall ceiling and steel beams were clad in Douglas Fir to reference the old, original post and beam structure. We juxtaposed these raw elements with clean lines and bold statements with a nod to overnight guests. In the ensuite, the sculptural Spoon XL tub provides room for two; the vanity has a pop-up make-up mirror and extra storage; and, LED lighting in the steam shower to shift the mood from refreshing to sensual.
Gentlemens Country Library
Gentlemens Country Library
Harpers Interiors
The brief was to completely remodel this library and showcase the architectural heritage of the property whilst adding some contemporary features. Our clients wanted to achieve a dark masculine ambiance perfectly balanced with whimsical statement pieces. We achieved this by embracing dark undertones using linen, wools, leather and velvet. The original bookshelves and panelling were painted using smokey greys. We added handmade ebony & brass furniture, sludgy olive greens in the sofas & soft furnishings all paired with statement lighting from Porta Romana and Julian Chichester. The original oak flooring was complimented using a large vintage overdyed rug. The Harpers team completed this impressive space with commissioned pieces of art and stunning accessories.
Contemporary Warmth: Highland Park Residence
Contemporary Warmth: Highland Park Residence
Beth Dotolo, ASID, RID, NCIDQ
This forever home, perfect for entertaining and designed with a place for everything, is a contemporary residence that exudes warmth, functional style, and lifestyle personalization for a family of five. Our busy lawyer couple, with three close-knit children, had recently purchased a home that was modern on the outside, but dated on the inside. They loved the feel, but knew it needed a major overhaul. Being incredibly busy and having never taken on a renovation of this scale, they knew they needed help to make this space their own. Upon a previous client referral, they called on Pulp to make their dreams a reality. Then ensued a down to the studs renovation, moving walls and some stairs, resulting in dramatic results. Beth and Carolina layered in warmth and style throughout, striking a hard-to-achieve balance of livable and contemporary. The result is a well-lived in and stylish home designed for every member of the family, where memories are made daily.
1