Art of Transition-Dining Area

A spine wall serves as the unifying concept for our addition and remodeling work on this Victorian house in Noe Valley. On one side of the spine wall are the new kitchen, library/dining room and powder room as well as the existing entry foyer and stairs. On the other side are a new deck, stairs and “catwalk” at the exterior and the existing living room and front parlor at the interior. The catwalk allowed us to create a series of French doors which flood the interior of the kitchen with light. Strategically placed windows in the kitchen frame views and highlight the character of the spine wall as an important architectural component. The project scope also included a new master bathroom at the upper floor. Details include cherry cabinets, marble counters, slate floors, glass mosaic tile backsplashes, stainless steel art niches and an upscaled reproduction of a Renaissance era painting.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 10 questions

What Houzzers are commenting on:

brendalwallace
brendalwallace added this to My Home16 October 2022

Library nice shelving table as well as the use of a large piece of art for separation

Dining Rooms with Similar Colours
Traditional Dining Room
Дом
SOMA Loft - Full Remodel
St John Street
De La Luz
Oregon Coast Home
My Town Residence_2A
Breakfast Nook