Willow Lane House
Willow Lane House
Bria Hammel InteriorsBria Hammel Interiors
The great room was designed with the intention of a more formal living area, with comfortable and livable furniture. The use of high traffic fabrics and structured frames allowed us to bring together somewhat of a British Island feel with a Ralph Lauren casualness to it. PC: Spacecrafting Photography
Renovation
Renovation
Cuppett Kilpatrick ArchitectsCuppett Kilpatrick Architects
Traditional Residence
Traditional Residence
Slater Interiors LLCSlater Interiors LLC
OPPORTUNITY: The client felt weighed down by the family heirlooms that she couldn’t bear to part with, but couldn’t imagine them in her own home. RESULTS We created a “new traditional” - integrating old family heirlooms and discovering the beauty among the relics. She is now proud to show the history that tells the story of one family. We have recently been published on the St. Louis Home and Lifestyle magazine for this gallery wall! Learn more about the publication on our site! http://slaterinteriors.com/2015/10/custom-created-gallery-wall-featured-st-louis-homes-lifestyle-magazine/
Front Entry with Black Doors
Front Entry with Black Doors
Wow Great PlaceWow Great Place
This is the project we show clients when we suggest they paint their doors black, though they usually look at us like we are crazy. Then they see the result of this wonderful front foyer, and grab the paintbrush!
Contemporary Fireplaces
Contemporary Fireplaces
Pacific Stoneworks IncPacific Stoneworks Inc
Floor to ceiling fireplace face made from Calacatta Statuario marble with polished finish and mitered edges. Pacific Stoneworks, Inc. Proudly serving Santa Barbara & Ventura Counties since 1994.
Interior Photo - Living Room
Interior Photo - Living Room
Allegretti Architects, Inc.Allegretti Architects, Inc.
The Owners of a home that had been consumed by the moving dunes of Lake Michigan wanted a home that would not only stand the test of aesthetic time, but survive the vicissitudes of the environment. With the assistance of the Michigan Department of Environmental Quality as well as the consulting civil engineer and the City of Grand Haven Zoning Department, a soil stabilization site plan was developed based on raising the new home’s main floor elevation by almost three feet, implementing erosion studies, screen walls and planting indigenous, drought tolerant xeriscaping. The screen walls, as well as the low profile of the home and the use of sand trapping marrum beachgrass all help to create a wind shadow buffer around the home and reduce blowing sand erosion and accretion. The Owners wanted to minimize the stylistic baggage which consumes most “cottage” residences, and with the Architect created a home with simple lines focused on the view and the natural environment. Sustainable energy requirements on a budget directed the design decisions regarding the SIPs panel insulation, energy systems, roof shading, other insulation systems, lighting and detailing. Easily constructed and linear, the home harkens back to mid century modern pavilions with present day environmental sensitivities and harmony with the site. James Yochum
Ipswich Hill
Ipswich Hill
Kaplan Thompson ArchitectsKaplan Thompson Architects
A young family with a wooded, triangular lot in Ipswich, Massachusetts wanted to take on a highly creative, organic, and unrushed process in designing their new home. The parents of three boys had contemporary ideas for living, including phasing the construction of different structures over time as the kids grew so they could maximize the options for use on their land. They hoped to build a net zero energy home that would be cozy on the very coldest days of winter, using cost-efficient methods of home building. The house needed to be sited to minimize impact on the land and trees, and it was critical to respect a conservation easement on the south border of the lot. Finally, the design would be contemporary in form and feel, but it would also need to fit into a classic New England context, both in terms of materials used and durability. We were asked to honor the notions of “surprise and delight,” and that inspired everything we designed for the family. The highly unique home consists of a three-story form, composed mostly of bedrooms and baths on the top two floors and a cross axis of shared living spaces on the first level. This axis extends out to an oversized covered porch, open to the south and west. The porch connects to a two-story garage with flex space above, used as a guest house, play room, and yoga studio depending on the day. A floor-to-ceiling ribbon of glass wraps the south and west walls of the lower level, bringing in an abundance of natural light and linking the entire open plan to the yard beyond. The master suite takes up the entire top floor, and includes an outdoor deck with a shower. The middle floor has extra height to accommodate a variety of multi-level play scenarios in the kids’ rooms. Many of the materials used in this house are made from recycled or environmentally friendly content, or they come from local sources. The high performance home has triple glazed windows and all materials, adhesives, and sealants are low toxicity and safe for growing kids. Photographer credit: Irvin Serrano
Everett Avenue
Everett Avenue
Oak Hill ArchitectsOak Hill Architects
Foyer featuring historic architecture with contemporary accents. A powder room nestled under the stair case makes a dramatic statement by using high contrasting wallpaper.
Bohemian Retreat
Bohemian Retreat
Lucy Interior DesignLucy Interior Design
Architect: Charlie & Co. | Builder: Detail Homes | Photographer: Spacecrafting
Hillsborough Living Room
Hillsborough Living Room
RKI Interior DesignRKI Interior Design
Hillsborough Living Room. Piano. Stone Fireplace. Wool Drapes. Curved Sofa. Mirror and Iron Table. Oushak Rug. Woven Shades. Designer: RKI Interior Design. Photography: Cherie Cordellos.

Side Table Designs & Ideas

1