lake house
lake house
Princeton Scapes Inc
Lakeside outdoor living at its finest
Iron Shade Arbor
Iron Shade Arbor
Exterior Worlds Landscaping & Design
This shade arbor, located in The Woodlands, TX north of Houston, spans the entire length of the back yard. It combines a number of elements with custom structures that were constructed to emulate specific aspects of a Zen garden. The homeowner wanted a low-maintenance garden whose beauty could withstand the tough seasonal weather that strikes the area at various times of the year. He also desired a mood-altering aesthetic that would relax the senses and calm the mind. Most importantly, he wanted this meditative environment completely shielded from the outside world so he could find serenity in total privacy. The most unique design element in this entire project is the roof of the shade arbor itself. It features a “negative space” leaf pattern that was designed in a software suite and cut out of the metal with a water jet cutter. Each form in the pattern is loosely suggestive of either a leaf, or a cluster of leaves. These small, negative spaces cut from the metal are the source of the structure’ powerful visual and emotional impact. During the day, sunlight shines down and highlights columns, furniture, plantings, and gravel with a blend of dappling and shade that make you feel like you are sitting under the branches of a tree. At night, the effects are even more brilliant. Skillfully concealed lights mounted on the trusses reflect off the steel in places, while in other places they penetrate the negative spaces, cascading brilliant patterns of ambient light down on vegetation, hardscape, and water alike. The shade arbor shelters two gravel patios that are almost identical in space. The patio closest to the living room features a mini outdoor dining room, replete with tables and chairs. The patio is ornamented with a blend of ornamental grass, a small human figurine sculpture, and mid-level impact ground cover. Gravel was chosen as the preferred hardscape material because of its Zen-like connotations. It is also remarkably soft to walk on, helping to set the mood for a relaxed afternoon in the dappled shade of gently filtered sunlight. The second patio, spaced 15 feet away from the first, resides adjacent to the home at the opposite end of the shade arbor. Like its twin, it is also ornamented with ground cover borders, ornamental grasses, and a large urn identical to the first. Seating here is even more private and contemplative. Instead of a table and chairs, there is a large decorative concrete bench cut in the shape of a giant four-leaf clover. Spanning the distance between these two patios, a bluestone walkway connects the two spaces. Along the way, its borders are punctuated in places by low-level ornamental grasses, a large flowering bush, another sculpture in the form of human faces, and foxtail ferns that spring up from a spread of river rock that punctuates the ends of the walkway. The meditative quality of the shade arbor is reinforced by two special features. The first of these is a disappearing fountain that flows from the top of a large vertical stone embedded like a monolith in the other edges of the river rock. The drains and pumps to this fountain are carefully concealed underneath the covering of smooth stones, and the sound of the water is only barely perceptible, as if it is trying to force you to let go of your thoughts to hear it. A large piece of core-10 steel, which is deliberately intended to rust quickly, rises up like an arced wall from behind the fountain stone. The dark color of the metal helps the casual viewer catch just a glimpse of light reflecting off the slow trickle of water that runs down the side of the stone into the river rock bed. To complete the quiet moment that the shade arbor is intended to invoke, a thick wall of cypress trees rises up on all sides of the yard, completely shutting out the disturbances of the world with a comforting wall of living greenery that comforts the thoughts and emotions.
patio
patio
Elad Gonen
project for sharon appel architect
Garrell Street - COS Design
Garrell Street - COS Design
C.O.S Design
Landscape Design: COS Design. Landscape Construction: ESJay Landscapes. Photos: Tim Turner Photography. Copyright COS Design. www.cosdesign.com.au
Fiberglass pergola covering hot tub
Fiberglass pergola covering hot tub
Fine Decks Inc.
Landscaping done by Annapolis Landscaping ( www.annapolislandscaping.com) Patio done by Beautylandscaping (www.beautylandscaping.com)
Outdoor Kitchen
Outdoor Kitchen
SJ Renovations
Custom outdoor kitchen, Copyright SJ Renovations
A Classic Country White Garden
A Classic Country White Garden
Deborah Cerbone Associates, Inc.
All planting design by Deborah Cerbone Associates, Inc.
Kewamee
Kewamee
Spinnaker Development
This beautiful brand new construction by Spinnaker Development in Irvine Terrace exudes the California lifestyle. With approximately 4,525 square feet of living space on over 13,300 square foot lot, this magnificent single story 5 bedroom, 4.5 bath home is complete with custom finish carpentry, a state of the art Control Four home automation system and ample amenities. The grand, gourmet kitchen opens to the great room, while a formal dining and living room with adjacent sun room open to the spectacular backyard. Ideal for entertaining, bi-fold doors allow indoor and outdoor spaces to flow. The outdoor pavilion with chef’s kitchen and bar, stone fireplace and flat screen tv creates the perfect lounge while relaxing by the sparkling pool and spa. Mature landscaping in the park like setting brings a sense of absolute privacy. The secluded master suite with custom built-in cabinetry, a walk in closet and elegant master bath is a perfect retreat. Complete with a butler’s pantry, walk in wine cellar, top of the line appliances and a 3 car garage this turnkey custom home is offered completely furnished.
Channahon Brick Patio
Channahon Brick Patio
KD Landscape
This two-tiered space offers lower level seating near the swimming pool and upper level seating for a view of the Illinois River. Planter boxes with annuals, perennials and container plantings warm the space. The retaining walls add additional seating space and a small grill enclosure is tucked away in the corner.
Dining Pavilion & Concrete Outdoor Kitchen | Wrightwood Residence | Studio City,
Dining Pavilion & Concrete Outdoor Kitchen | Wrightwood Residence | Studio City,
Levi Design Build
Located in Studio City's Wrightwood Estates, Levi Construction’s latest residency is a two-story mid-century modern home that was re-imagined and extensively remodeled with a designer’s eye for detail, beauty and function. Beautifully positioned on a 9,600-square-foot lot with approximately 3,000 square feet of perfectly-lighted interior space. The open floorplan includes a great room with vaulted ceilings, gorgeous chef’s kitchen featuring Viking appliances, a smart WiFi refrigerator, and high-tech, smart home technology throughout. There are a total of 5 bedrooms and 4 bathrooms. On the first floor there are three large bedrooms, three bathrooms and a maid’s room with separate entrance. A custom walk-in closet and amazing bathroom complete the master retreat. The second floor has another large bedroom and bathroom with gorgeous views to the valley. The backyard area is an entertainer’s dream featuring a grassy lawn, covered patio, outdoor kitchen, dining pavilion, seating area with contemporary fire pit and an elevated deck to enjoy the beautiful mountain view. Project designed and built by Levi Construction http://www.leviconstruction.com/ Levi Construction is specialized in designing and building custom homes, room additions, and complete home remodels. Contact us today for a quote.