DUWAS RESIDENCE
DUWAS RESIDENCE
SHAHEN MISTRY ARCHITECTS
ELEGANT AND LUXURY DEFINE THIS SPACE,KEEPING NEURAL COFFEE COLOUR PALLATE AND ADDING COLOUR ACCENTS BY FURNITURE AND ART/ARTIFACTS PHOTO CREDIT :PHXINDIA
Custom Bath wth Japanese Soaking Tub
Custom Bath wth Japanese Soaking Tub
Jonathan McGrath Construction, LLC
This typical 70’s bathroom with a sunken tile bath and bright wallpaper was transformed into a Zen-like luxury bath. A custom designed Japanese soaking tub was built with its water filler descending from a spout in the ceiling, positioned next to a nautilus shaped shower with frameless curved glass lined with stunning gold toned mosaic tile. Custom built cedar cabinets with a linen closet adorned with twigs as door handles. Gorgeous flagstone flooring and customized lighting accentuates this beautiful creation to surround yourself in total luxury and relaxation.
Mews House refurbishment in London Fitzrovia
Mews House refurbishment in London Fitzrovia
TG-Studio
Clever layout design under the sloping roof allowed for the building of a 5 metre long walk-in wardrobe and shelving. The clever use of mirror emphasises the sleek design. Photographer: Philip Vile
Dance Studio
Dance Studio
ODS Architecture
In the hills of San Anselmo in Marin County, this 5,000 square foot existing multi-story home was enlarged to 6,000 square feet with a new dance studio addition with new master bedroom suite and sitting room for evening entertainment and morning coffee. Sited on a steep hillside one acre lot, the back yard was unusable. New concrete retaining walls and planters were designed to create outdoor play and lounging areas with stairs that cascade down the hill forming a wrap-around walkway. The goal was to make the new addition integrate the disparate design elements of the house and calm it down visually. The scope was not to change everything, just the rear façade and some of the side facades. The new addition is a long rectangular space inserted into the rear of the building with new up-swooping roof that ties everything together. Clad in red cedar, the exterior reflects the relaxed nature of the one acre wooded hillside site. Fleetwood windows and wood patterned tile complete the exterior color material palate. The sitting room overlooks a new patio area off of the children’s playroom and features a butt glazed corner window providing views filtered through a grove of bay laurel trees. Inside is a television viewing area with wetbar off to the side that can be closed off with a concealed pocket door to the master bedroom. The bedroom was situated to take advantage of these views of the rear yard and the bed faces a stone tile wall with recessed skylight above. The master bath, a driving force for the project, is large enough to allow both of them to occupy and use at the same time. The new dance studio and gym was inspired for their two daughters and has become a facility for the whole family. All glass, mirrors and space with cushioned wood sports flooring, views to the new level outdoor area and tree covered side yard make for a dramatic turnaround for a home with little play or usable outdoor space previously. Photo Credit: Paul Dyer Photography.
Lehi, House of Turquoise Blog, Featured Article
Lehi, House of Turquoise Blog, Featured Article
OSMOND DESIGNS
Entryway design with blue door from Osmond Designs.