Hillsborough Walnut and Painted
Hillsborough Walnut and Painted
EXPERT WOODWORKINGEXPERT WOODWORKING
Combination of Walnut and Painted cabinetry. Flush inset style, butt hinges, thick counters. Bernard Andre photography.
Clark Street Before/After
Clark Street Before/After
AlphaStudio Design GroupAlphaStudio Design Group
Conceptually the Clark Street remodel began with an idea of creating a new entry. The existing home foyer was non-existent and cramped with the back of the stair abutting the front door. By defining an exterior point of entry and creating a radius interior stair, the home instantly opens up and becomes more inviting. From there, further connections to the exterior were made through large sliding doors and a redesigned exterior deck. Taking advantage of the cool coastal climate, this connection to the exterior is natural and seamless Photos by Zack Benson
Best of Houzz 2024: The results are in!
Balboa Island Coral
Balboa Island Coral
William Guidero Planning and DesignWilliam Guidero Planning and Design
Exterior farm house Photography by Ryan Garvin
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Los Altos New Residence
Los Altos New Residence
Klopf ArchitectureKlopf Architecture
Klopf Architecture and Outer space Landscape Architects designed a new warm, modern, open, indoor-outdoor home in Los Altos, California. Inspired by mid-century modern homes but looking for something completely new and custom, the owners, a couple with two children, bought an older ranch style home with the intention of replacing it. Created on a grid, the house is designed to be at rest with differentiated spaces for activities; living, playing, cooking, dining and a piano space. The low-sloping gable roof over the great room brings a grand feeling to the space. The clerestory windows at the high sloping roof make the grand space light and airy. Upon entering the house, an open atrium entry in the middle of the house provides light and nature to the great room. The Heath tile wall at the back of the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privacy. The bedrooms, bathrooms, play room and the sitting room are under flat wing-like roofs that balance on either side of the low sloping gable roof of the main space. Large sliding glass panels and pocketing glass doors foster openness to the front and back yards. In the front there is a fenced-in play space connected to the play room, creating an indoor-outdoor play space that could change in use over the years. The play room can also be closed off from the great room with a large pocketing door. In the rear, everything opens up to a deck overlooking a pool where the family can come together outdoors. Wood siding travels from exterior to interior, accentuating the indoor-outdoor nature of the house. Where the exterior siding doesn’t come inside, a palette of white oak floors, white walls, walnut cabinetry, and dark window frames ties all the spaces together to create a uniform feeling and flow throughout the house. The custom cabinetry matches the minimal joinery of the rest of the house, a trim-less, minimal appearance. Wood siding was mitered in the corners, including where siding meets the interior drywall. Wall materials were held up off the floor with a minimal reveal. This tight detailing gives a sense of cleanliness to the house. The garage door of the house is completely flush and of the same material as the garage wall, de-emphasizing the garage door and making the street presentation of the house kinder to the neighborhood. The house is akin to a custom, modern-day Eichler home in many ways. Inspired by mid-century modern homes with today’s materials, approaches, standards, and technologies. The goals were to create an indoor-outdoor home that was energy-efficient, light and flexible for young children to grow. This 3,000 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom new house is located in Los Altos in the heart of the Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, and Chuang-Ming Liu 
Landscape Architect: Outer space Landscape Architects 
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers 
Staging: Da Lusso Design 
Photography ©2018 Mariko Reed 
Location: Los Altos, CA
 Year completed: 2017
Modern Micro Residence
Modern Micro Residence
Tomecek Studio ArchitectureTomecek Studio Architecture
Photography by Patrick Ray With a footprint of just 450 square feet, this micro residence embodies minimalism and elegance through efficiency. Particular attention was paid to creating spaces that support multiple functions as well as innovative storage solutions. A mezzanine-level sleeping space looks down over the multi-use kitchen/living/dining space as well out to multiple view corridors on the site. To create a expansive feel, the lower living space utilizes a bifold door to maximize indoor-outdoor connectivity, opening to the patio, endless lap pool, and Boulder open space beyond. The home sits on a ¾ acre lot within the city limits and has over 100 trees, shrubs and grasses, providing privacy and meditation space. This compact home contains a fully-equipped kitchen, ¾ bath, office, sleeping loft and a subgrade storage area as well as detached carport.
North Bay Residence
North Bay Residence
Prentiss Balance Wickline ArchitectsPrentiss Balance Wickline Architects
Photographer: Jay Goodrich This 2800 sf single-family home was completed in 2009. The clients desired an intimate, yet dynamic family residence that reflected the beauty of the site and the lifestyle of the San Juan Islands. The house was built to be both a place to gather for large dinners with friends and family as well as a cozy home for the couple when they are there alone. The project is located on a stunning, but cripplingly-restricted site overlooking Griffin Bay on San Juan Island. The most practical area to build was exactly where three beautiful old growth trees had already chosen to live. A prior architect, in a prior design, had proposed chopping them down and building right in the middle of the site. From our perspective, the trees were an important essence of the site and respectfully had to be preserved. As a result we squeezed the programmatic requirements, kept the clients on a square foot restriction and pressed tight against property setbacks. The delineate concept is a stone wall that sweeps from the parking to the entry, through the house and out the other side, terminating in a hook that nestles the master shower. This is the symbolic and functional shield between the public road and the private living spaces of the home owners. All the primary living spaces and the master suite are on the water side, the remaining rooms are tucked into the hill on the road side of the wall. Off-setting the solid massing of the stone walls is a pavilion which grabs the views and the light to the south, east and west. Built in a position to be hammered by the winter storms the pavilion, while light and airy in appearance and feeling, is constructed of glass, steel, stout wood timbers and doors with a stone roof and a slate floor. The glass pavilion is anchored by two concrete panel chimneys; the windows are steel framed and the exterior skin is of powder coated steel sheathing.
Kaihani Residence
Kaihani Residence
Urbanleaf LandscapesUrbanleaf Landscapes
Kaihani wanted to create a space that reminded her of Hawaii. A vacation getaway in her own backyard. We revamped the pool, adding a flowing water feature and glowing stones. We resurfaced the deck with hardy Ipe wood and travertine. And we created a cozy seating area next to an elegant fire pit. To get to Hawaii, Kaihani only has to step out her back door. It's breath taking...it's like being back home in Hawaii. Melissa Wright
LA Contemporary 1
LA Contemporary 1
Urban ColonyUrban Colony
Photography-James Butchart

Indoor/Outdoor Living Designs & Ideas

Double Bay residence II
Double Bay residence II
Horizon - Residential & Commercial BuildersHorizon - Residential & Commercial Builders
Design by SAOTA Architects in Association TKD Architects Engineers Acor Consultants
1