OzoneOzone
Swell HomesSwell Homes
DMax photography, Liz Prater interior design and fit out. Swell Homes addition and renovation.
debora carl landscape designdebora carl landscape design
debora carl landscape designdebora carl landscape design
A once forgotten side yard turns into a charming gravel garden Martin Residence Cardiff by the Sea, Ca
Formal Structural GardenFormal Structural Garden
Charlotte  Rowe Garden DesignCharlotte Rowe Garden Design
Charlotte Rowe Garden Design. View across water rill and 'cloud' planting of clipped Buxus sempevirens to lawn and petanques court planted with Amelanchier lamarckii trees and bordered at the end with pleached Hornbeam trees.
New England Fieldstone Wall and Gate on Cape CodNew England Fieldstone Wall and Gate on Cape Cod
Kimberly Mercurio Landscape ArchitectureKimberly Mercurio Landscape Architecture
The wooden fence gate is integrated into a granite wall that delineates the cultivated portion of the outdoor living space. Blue Nikko Hydrangeas abut the bluestone pathway that leads to the back of the property and the view to the salt marsh and ocean beyond.
East Jefferson ResidenceEast Jefferson Residence
KUBE architectureKUBE architecture
In the renovation and addition to this home in Falls Church VA, exterior hard-scapes and garden spaces surround the house while the spaces within the home are made larger and are opened up to the forestall views surrounding the home. When walking on the pathway one crosses the many thresholds along the exterior that help to separate and create new intimate garden spaces. Steel, concrete, and wood come together in this intricate walkway system comprised of slatted screen fences, a guiding pergola overhead, and a hard-scaped pathway. The changes in grade, volume, and materiality allow for a dynamic walkway that runs both to the new entry and continues to the rear patio where it then terminates at the patio access of the home. The master bedroom is extruded out over the lower level into the rear of the house and opened up with tall windows all along two sides. A more formal entry space is added at the front with full height glass bringing in lots of light to make for an elegant entry space. Partitions are removed from the interior to create one large space which integrates the new kitchen, living room , and dining room. Full height glass along the rear of the house opens up the views to the rear and brightens up the entire space. A new garage volume is added and bridged together with the existing home creating a new powder room, mudroom, and storage.
Garnet ResidenceGarnet Residence
Envision Landscape StudioEnvision Landscape Studio
This small tract home backyard was transformed into a lively breathable garden. A new outdoor living room was created, with silver-grey brazilian slate flooring, and a smooth integral pewter colored concrete wall defining and retaining earth around it. A water feature is the backdrop to this outdoor room extending the flooring material (slate) into the vertical plane covering a wall that houses three playful stainless steel spouts that spill water into a large basin. Koi Fish, Gold fish and water plants bring a new mini ecosystem of life, and provide a focal point and meditational environment. The integral colored concrete wall begins at the main water feature and weaves to the south west corner of the yard where water once again emerges out of a 4” stainless steel channel; reinforcing the notion that this garden backs up against a natural spring. The stainless steel channel also provides children with an opportunity to safely play with water by floating toy boats down the channel. At the north eastern end of the integral colored concrete wall, a warm western red cedar bench extends perpendicular out from the water feature on the outside of the slate patio maximizing seating space in the limited size garden. Natural rusting Cor-ten steel fencing adds a layer of interest throughout the garden softening the 6’ high surrounding fencing and helping to carry the users eye from the ground plane up past the fence lines into the horizon; the cor-ten steel also acts as a ribbon, tie-ing the multiple spaces together in this garden. The plant palette uses grasses and rushes to further establish in the subconscious that a natural water source does exist. Planting was performed outside of the wire fence to connect the new landscape to the existing open space; this was successfully done by using perennials and grasses whose foliage matches that of the native hillside, blurring the boundary line of the garden and aesthetically extending the backyard up into the adjacent open space.
Ecrin de sérénitéEcrin de sérénité
Vert AnisVert Anis
Conception Vert anis 37510 Villandry - Réalisation Jardin d'Olivier 37270 Montlouis sur Loire, et Le Règne Végétal 37510 Savonnières
Landscape - Port MelbourneLandscape - Port Melbourne
Imagine Design & Construction pty ltdImagine Design & Construction pty ltd
HOMER 008HOMER 008
david phillipsdavid phillips
renovation and addition / builder - EODC, LLC.
Rose GardenRose Garden
Design Focus InternationalDesign Focus International
© Lauren Devon www.laurendevon.com

Garden Wall Designs & Ideas

1