Emporio
Emporio
UJ(D)esigns
Upasana Jain Photography
Acreage Lifestyle Family Kitchen
Acreage Lifestyle Family Kitchen
Darren James Interiors
With significant internal wall remodelling, we removed an existing bedroom and utilised a lounge room to pave the way for a large open plan kitchen and dining area. We also removed an unwanted file storage room that backed onto the study and existing kitchen which allowed to the installation of a fully insulated temperature controlled cellar. A galley style kitchen was selected for the space and at the heart of the design is a large island bench that focuses on engagement and congregation and provides seating for 6. Acting as the activity hub of the kitchen, the island consists of split level benchtop which provides additional serving space for this family of avid entertainers. A standout feature is the large utility working wall that can be fully concealed when not in use and when open reveals not only a functional space but beautiful oak joinery and LED lit display shelving. The modern design of the kitchen is seen through the clean lines which are given an edge through the layering of materials resulting in a striking and rich palette. The all-black kitchen works well with the natural finishes and rawness of the timber finishes. The refined lines of the slimline Dekton benchtops complimented by the dark 2-pac and large format tiles make for a timeless scheme with an industrial edge. A fireplace was installed in the seating nook off the kitchen which was clad in rustic recycled timber, creating a textural element as well as bringing warmth and a sense of softness to the large space.
SUNSET ISLAND RESIDENCE
SUNSET ISLAND RESIDENCE
Dunagan Diverio Design Group
The focal point of the living room is it’s coral stone fireplace wall. We designed a custom oak library unit, floor to ceiling at it's side.
Upper West Side Combo
Upper West Side Combo
StudioLAB
The owners of this prewar apartment on the Upper West Side of Manhattan wanted to combine two dark and tightly configured units into a single unified space. StudioLAB was challenged with the task of converting the existing arrangement into a large open three bedroom residence. The previous configuration of bedrooms along the Southern window wall resulted in very little sunlight reaching the public spaces. Breaking the norm of the traditional building layout, the bedrooms were moved to the West wall of the combined unit, while the existing internally held Living Room and Kitchen were moved towards the large South facing windows, resulting in a flood of natural sunlight. Wide-plank grey-washed walnut flooring was applied throughout the apartment to maximize light infiltration. A concrete office cube was designed with the supplementary space which features walnut flooring wrapping up the walls and ceiling. Two large sliding Starphire acid-etched glass doors close the space off to create privacy when screening a movie. High gloss white lacquer millwork built throughout the apartment allows for ample storage. LED Cove lighting was utilized throughout the main living areas to provide a bright wash of indirect illumination and to separate programmatic spaces visually without the use of physical light consuming partitions. Custom floor to ceiling Ash wood veneered doors accentuate the height of doorways and blur room thresholds. The master suite features a walk-in-closet, a large bathroom with radiant heated floors and a custom steam shower. An integrated Vantage Smart Home System was installed to control the AV, HVAC, lighting and solar shades using iPads.
Markham Home
Markham Home
Sisters in Sync Design
DQC Photography Amber Stairs Little Redstone Contracting