Northwest Hills
Northwest Hills
Laura Roberts Design
Master bathroom is filled with natural light and materials. Glass tiled shower, marble mosaic tile and cumaru wood floors blend to create an elegant oasis with modern fixtures. Photo by Whit Preston
Modern Portland New Construction
Modern Portland New Construction
Kraft Custom Construction
Built from the ground up on 80 acres outside Dallas, Oregon, this new modern ranch house is a balanced blend of natural and industrial elements. The custom home beautifully combines various materials, unique lines and angles, and attractive finishes throughout. The property owners wanted to create a living space with a strong indoor-outdoor connection. We integrated built-in sky lights, floor-to-ceiling windows and vaulted ceilings to attract ample, natural lighting. The master bathroom is spacious and features an open shower room with soaking tub and natural pebble tiling. There is custom-built cabinetry throughout the home, including extensive closet space, library shelving, and floating side tables in the master bedroom. The home flows easily from one room to the next and features a covered walkway between the garage and house. One of our favorite features in the home is the two-sided fireplace – one side facing the living room and the other facing the outdoor space. In addition to the fireplace, the homeowners can enjoy an outdoor living space including a seating area, in-ground fire pit and soaking tub.
Quince Reverse Shed Eichler
Quince Reverse Shed Eichler
Guy Ayers, Architect
Reverse Shed Eichler This project is part tear-down, part remodel. The original L-shaped plan allowed the living/ dining/ kitchen wing to be completely re-built while retaining the shell of the bedroom wing virtually intact. The rebuilt entertainment wing was enlarged 50% and covered with a low-slope reverse-shed roof sloping from eleven to thirteen feet. The shed roof floats on a continuous glass clerestory with eight foot transom. Cantilevered steel frames support wood roof beams with eaves of up to ten feet. An interior glass clerestory separates the kitchen and livingroom for sound control. A wall-to-wall skylight illuminates the north wall of the kitchen/family room. New additions at the back of the house add several “sliding” wall planes, where interior walls continue past full-height windows to the exterior, complimenting the typical Eichler indoor-outdoor ceiling and floor planes. The existing bedroom wing has been re-configured on the interior, changing three small bedrooms into two larger ones, and adding a guest suite in part of the original garage. A previous den addition provided the perfect spot for a large master ensuite bath and walk-in closet. Natural materials predominate, with fir ceilings, limestone veneer fireplace walls, anigre veneer cabinets, fir sliding windows and interior doors, bamboo floors, and concrete patios and walks. Landscape design by Bernard Trainor: www.bernardtrainor.com (see “Concrete Jungle” in April 2014 edition of Dwell magazine). Microsoft Media Center installation of the Year, 2008: www.cybermanor.com/ultimate_install.html (automated shades, radiant heating system, and lights, as well as security & sound).
1280 Golden Eagle Road
1280 Golden Eagle Road
Pinnacle Mountain Homes
Darren Edwards, Pinnacle Mountain Homes
Adobe Brick Veneer Home - Coronado Thin Brick Veneer
Adobe Brick Veneer Home - Coronado Thin Brick Veneer
Coronado Stone Products
This beautiful project features Coronado Stone Products Adobe Brick thin veneer. Adobe Brick thin veneer is not a structural brick, so it can be directly adhered to a properly prepared drywall or plywood substrate. This allows projects to be enhanced with the alluring look and feel of full bed-depth Adobe Brick, without the need for additional wall tie support that standard full sized Adobe Brick installations require. This Adobe Brick product is featured in the color Sienna. Images were supplied by Standard Pacific Homes, Phoenix. See more Architectural Thin Brick Veneer projects from Coronado Stone Products
Olson Residence
Olson Residence
Staging North Shore
Blue grasscloth dining room. Phil Goldman Photography
Woodvalley House - Bathroom
Woodvalley House - Bathroom
Ziger|Snead Architects
Ziger/Snead Architects with Jenkins Baer Associates Photography by Alain Jaramillo