Canyon Edge House
Canyon Edge House
Tom Hurt Architecture
Modern materials such as concrete block and steel are combined with wood and stone to create a transition from the natural context into the contemporary architecture of the home.
E. 8th Street House
E. 8th Street House
Clayton&Little Architects
Designed as gallery, studio, and residence for an artist, this house takes inspiration from the owner’s love of cubist art. The program includes an upper level studio with ample north light, access to outdoor decks to the north and south, which offer panoramic views of East Austin. A gallery is housed on the main floor. A cool, monochromatic palette and spare aesthetic defines interior and exterior, schewing, at the owner’s request, any warming elements to provide a neutral backdrop for her art collection. Thus, finishes were selected to recede as well as for their longevity and low life scycle costs. Stair rails are steel, floors are sealed concrete and the base trim clear aluminum. Where walls are not exposed CMU, they are painted white. By design, the fireplace provides a singular source of warmth, the gas flame emanating from a bed of crushed glass, surrounded on three sides by a polished concrete hearth.
Platinum House Entry
Platinum House Entry
Coates Design Architects Seattle
This image captures the main entry to the home. All of the wood used for the bench on the left came from one large tree that was on-site. It was milled on-site and kiln-dried locally. A lot of this wood was also used on the inside as finish trim... so the tree never really left the site! Also in this image are LED lights and an off-the-shelf ground-face masonry block that is used in a manner that makes the pedestrian material seem rather elegant. The pavers to the left of the walkway leading up to the front door are reclaimed. photo credit: Lara Swimmer
Beach Drive Residence
Beach Drive Residence
Rhodes Architecture + Light
- Completed: 2005 - Project Location: Seattle, WA - Project Size: 3,071 SF - Project Cost: $276/SF - Photographer: William Wright A new beach house for a family of four on Puget Sound waterfront in West Seattle features an open, carefully day lit interior in a very compact shell. Sited on a forty-foot wide lot and located on the foundations of an old beach cottage, the Beach Drive Residence includes three bedrooms, three bathrooms, open living and reading spaces, and a high play room. A "pavilion" courtyard shared with the southern neighbor centers the entry side of the house. A rocky Puget Sound beach with views of Blake, Vashon, and Bainbridge Islands are the focus of the west side of this house. The openness to the beach and salt water guided the process of the design and selection of materials and finishes. A concern for the permanence and maintenance of the house led to a careful selection of ground-face concrete block, natural concrete floors, and metal windows and door systems and to the raising of the house on a solid base formed of stepping concrete terraces. The relaxed, playful environs led to experimentation with forms, fixtures, and materials.
Hidden Desert South
Hidden Desert South
H3K Design
Palm Springs house remodel by H3K Design. Photo by Patrick Ketchum
Fern Flat
Fern Flat
Fuse Architects, Inc.
The garage is accessed from the road and the small concrete stair leads to the main entry of the home. We included a covered parking area for the family's car as well as a modestly sized single car garage.
Beach House 2
Beach House 2
Porebski Architects
Porebski Architects, Beach House 2. The client brief asked for a private sanctuary to escape their city home. Aside from capturing the beach and ocean views, the house needed to afford protection against the coastal environment including the daily onshore winds, sand and salt spray and at the same time be low-key and low maintenance; the sort of place you can walk bare-foot throughout the entire year. It achieves this via an open plan, with free-flowing spaces from inside to out, allowing summer and winter solar access within a protective barrier to the on-shore winds. Photo: Conor Quinn
Collaroy 01
Collaroy 01
Watershed Design
Simon Whitbread Photography
Charles Drive
Charles Drive
the construction zone, ltd.
Desert Modern design by Eddie Jones of Jones Studio with handcrafted detail and construction by The Construction Zone.