1. Kitchen Photos
  2. glass door

130 Modern Kitchen Design Ideas

Fontana Interior
Fontana Interior
Mark English Architects, AIA
photos: Matthew Millman This 1100 SF space is a reinvention of an early 1960s unit in one of two semi-circular apartment towers near San Francisco’s Aquatic Park. The existing design ignored the sweeping views and featured the same humdrum features one might have found in a mid-range suburban development from 40 years ago. The clients who bought the unit wanted to transform the apartment into a pied a terre with the feel of a high-end hotel getaway: sleek, exciting, sexy. The apartment would serve as a theater, revealing the spectacular sights of the San Francisco Bay.
Fiol/O'Connor Residence
Fiol/O'Connor Residence
roth sheppard architects
This remodel to the 1,000 SF living/dining area of a 14th story condominium in Larimer Place gives identity to the space by reinforcing the panoramic views. Elliptical cut outs in the ceiling soffit create a communal center while establishing a visual connection with the perimeter. Furniture and divider walls further define use areas while maintaining the visual transparency and fluidity inherent to the space.
house L
house L
Amitzi Architects
אמיצי אדריכלים
Dulwich Famiy House
Dulwich Famiy House
Fabric Space
Bespoke furniture by Finch London
Urban Life Polar white handle-less kitchen
Urban Life Polar white handle-less kitchen
Urban Myth
Handle-less gloss white and dust grey kitchen. 60mm Silestone Lyra quartz worktop and back-splashes. LED plinth and under cabinet lights. The centre piece for this kitchen is the 60mm marble effect quartz island unit , worktop and back-splash, which complement the period of the room perfectly. Our clients modern style has not been ignored as the dust grey and white handleless kitchen is right on trend and off sets the quirky brightly coloured decorative features. As the kitchen also needed to be family oriented, suitable for entertaiing and serious cooking we haven't scrimped on work surfaces or technology. A Fisher & Paykel fridge/freezer with internal ice maker and water dispenser is framed by angled stainless steel, the tall units maximise storage space and neatly house the Miele ovens & microwave. Our client said: "Urban Myth took care of everything, which was great"
Moore Project
Moore Project
Modern Craft Construction, LLC
Modern Ikea Kitchen, Open Floorplan
Hilltop Residence
Hilltop Residence
Nest Architectural Design, Inc.
Interior Design: Beth Armijo, Armijo Design Group (armijodesigngroup.com) Kitchen Design: Terri Rose, Exquisite Kitchen Design (myekdesign.com) Contractor: Steven Hillson, Boa Construction (boaaaa.com) Photography: David Lauer (davidlauerphotography.com)
Nyheder 2016
Nyheder 2016
Svane Køkkenet
MASSIV ASK - her vist med Gaggenau hvidevarer.
Balmoral House
Balmoral House
CHROFI
Elegant and minimalist kitchen in classic marble and soft dark tones. The Balmoral House is located within the lower north-shore suburb of Balmoral. The site presents many difficulties being wedged shaped, on the low side of the street, hemmed in by two substantial existing houses and with just half the land area of its neighbours. Where previously the site would have enjoyed the benefits of a sunny rear yard beyond the rear building alignment, this is no longer the case with the yard having been sold-off to the neighbours. Our design process has been about finding amenity where on first appearance there appears to be little. The design stems from the first key observation, that the view to Middle Harbour is better from the lower ground level due to the height of the canopy of a nearby angophora that impedes views from the first floor level. Placing the living areas on the lower ground level allowed us to exploit setback controls to build closer to the rear boundary where oblique views to the key local features of Balmoral Beach and Rocky Point Island are best. This strategy also provided the opportunity to extend these spaces into gardens and terraces to the limits of the site, maximising the sense of space of the 'living domain'. Every part of the site is utilised to create an array of connected interior and exterior spaces The planning then became about ordering these living volumes and garden spaces to maximise access to view and sunlight and to structure these to accommodate an array of social situations for our Client’s young family. At first floor level, the garage and bedrooms are composed in a linear block perpendicular to the street along the south-western to enable glimpses of district views from the street as a gesture to the public realm. Critical to the success of the house is the journey from the street down to the living areas and vice versa. A series of stairways break up the journey while the main glazed central stair is the centrepiece to the house as a light-filled piece of sculpture that hangs above a reflecting pond with pool beyond. The architecture works as a series of stacked interconnected volumes that carefully manoeuvre down the site, wrapping around to establish a secluded light-filled courtyard and terrace area on the north-eastern side. The expression is 'minimalist modern' to avoid visually complicating an already dense set of circumstances. Warm natural materials including off-form concrete, neutral bricks and blackbutt timber imbue the house with a calm quality whilst floor to ceiling glazing and large pivot and stacking doors create light-filled interiors, bringing the garden inside. In the end the design reverses the obvious strategy of an elevated living space with balcony facing the view. Rather, the outcome is a grounded compact family home sculpted around daylight, views to Balmoral and intertwined living and garden spaces that satisfy the social needs of a growing young family. Photo Credit: Katherine Lu
Lake of the Woods
Lake of the Woods
Conquest
Photos by Ian McCausland
Ferrier Webb Residence - Kitchen
Ferrier Webb Residence - Kitchen
Davignon Martin Architecture
Designed for entertaining, the kitchen doors open onto a magnificent patio with built-in barbecue.
Bay Area Custom Cabinetry
Bay Area Custom Cabinetry
Bill Fry Construction - Wm. H. Fry Const. Co.
Bay Area Custom Cabinetry: wine bar sideboard in family room connects to galley kitchen. This custom cabinetry built-in has two wind refrigerators installed side-by-side, one having a hinged door on the right side and the other on the left. The countertop is made of seafoam green granite and the backsplash is natural slate. These custom cabinets were made in our own award-winning artisanal cabinet studio. This Bay Area Custom home is featured in this video: http://www.billfryconstruction.com/videos/custom-cabinets/index.html
sea cliff residence
sea cliff residence
building Lab, inc.
elevation of kitchen showing custom walnut cabinetry and island sink.

130 Modern Kitchen Design Ideas

1