1. Home Bar Photos

1,33,329 Home Bar Design Ideas

Modern Toronto Home
Modern Toronto Home
South Park Design Build
This Modern home sits atop one of Toronto's beautiful ravines. The full basement is equipped with a large home gym, a steam shower, change room, and guest Bathroom, the center of the basement is a games room/Movie and wine cellar. The other end of the full basement features a full guest suite complete with private Ensuite and kitchenette. The 2nd floor makes up the Master Suite, complete with Master bedroom, master dressing room, and a stunning Master Ensuite with a 20 foot long shower with his and hers access from either end. The bungalow style main floor has a kids bedroom wing complete with kids tv/play room and kids powder room at one end, while the center of the house holds the Kitchen/pantry and staircases. The kitchen open concept unfolds into the 2 story high family room or great room featuring stunning views of the ravine, floor to ceiling stone fireplace and a custom bar for entertaining. There is a separate powder room for this end of the house. As you make your way down the hall to the side entry there is a home office and connecting corridor back to the front entry. All in all a stunning example of a true Toronto Ravine property photos by Hand Spun Films
Shiplap Walk Around Wet Bar
Shiplap Walk Around Wet Bar
Hanson Builders, Inc.
One of our most popular Wet Bar designs features a walk around design, tiled floors, granite countertops, beverage center, built in microwave, wet bar sink & faucet, shiplap backsplash and industrial pipe shelving for display and storage.
Cliffbrook Contemporary Whole House Conversion
Cliffbrook Contemporary Whole House Conversion
Alair Homes Plano
Our clients were living in a Northwood Hills home in Dallas that was built in 1968. Some updates had been done but none really to the main living areas in the front of the house. They love to entertain and do so frequently but the layout of their house wasn’t very functional. There was a galley kitchen, which was mostly shut off to the rest of the home. They were not using the formal living and dining room in front of your house, so they wanted to see how this space could be better utilized. They wanted to create a more open and updated kitchen space that fits their lifestyle. One idea was to turn part of this space into an office, utilizing the bay window with the view out of the front of the house. Storage was also a necessity, as they entertain often and need space for storing those items they use for entertaining. They would also like to incorporate a wet bar somewhere! We demoed the brick and paneling from all of the existing walls and put up drywall. The openings on either side of the fireplace and through the entryway were widened and the kitchen was completely opened up. The fireplace surround is changed to a modern Emser Esplanade Trail tile, versus the chunky rock it was previously. The ceiling was raised and leveled out and the beams were removed throughout the entire area. Beautiful Olympus quartzite countertops were installed throughout the kitchen and butler’s pantry with white Chandler cabinets and Grace 4”x12” Bianco tile backsplash. A large two level island with bar seating for guests was built to create a little separation between the kitchen and dining room. Contrasting black Chandler cabinets were used for the island, as well as for the bar area, all with the same 6” Emtek Alexander pulls. A Blanco low divide metallic gray kitchen sink was placed in the center of the island with a Kohler Bellera kitchen faucet in vibrant stainless. To finish off the look three Iconic Classic Globe Small Pendants in Antiqued Nickel pendant lights were hung above the island. Black Supreme granite countertops with a cool leathered finish were installed in the wet bar, The backsplash is Choice Fawn gloss 4x12” tile, which created a little different look than in the kitchen. A hammered copper Hayden square sink was installed in the bar, giving it that cool bar feel with the black Chandler cabinets. Off the kitchen was a laundry room and powder bath that were also updated. They wanted to have a little fun with these spaces, so the clients chose a geometric black and white Bella Mori 9x9” porcelain tile. Coordinating black and white polka dot wallpaper was installed in the laundry room and a fun floral black and white wallpaper in the powder bath. A dark bronze Metal Mirror with a shelf was installed above the porcelain pedestal sink with simple floating black shelves for storage. Their butlers pantry, the added storage space, and the overall functionality has made entertaining so much easier and keeps unwanted things out of sight, whether the guests are sitting at the island or at the wet bar! The clients absolutely love their new space and the way in which has transformed their lives and really love entertaining even more now!
Butterfly House
Butterfly House
William Duff Architects, Inc.
Wine Room. Photographer: @Matthew Millman
Desert Retreat at Silverleaf
Desert Retreat at Silverleaf
Drewett Works
The genesis of design for this desert retreat was the informal dining area in which the clients, along with family and friends, would gather. Located in north Scottsdale’s prestigious Silverleaf, this ranch hacienda offers 6,500 square feet of gracious hospitality for family and friends. Focused around the informal dining area, the home’s living spaces, both indoor and outdoor, offer warmth of materials and proximity for expansion of the casual dining space that the owners envisioned for hosting gatherings to include their two grown children, parents, and many friends. The kitchen, adjacent to the informal dining, serves as the functioning heart of the home and is open to the great room, informal dining room, and office, and is mere steps away from the outdoor patio lounge and poolside guest casita. Additionally, the main house master suite enjoys spectacular vistas of the adjacent McDowell mountains and distant Phoenix city lights. The clients, who desired ample guest quarters for their visiting adult children, decided on a detached guest casita featuring two bedroom suites, a living area, and a small kitchen. The guest casita’s spectacular bedroom mountain views are surpassed only by the living area views of distant mountains seen beyond the spectacular pool and outdoor living spaces. Project Details | Desert Retreat, Silverleaf – Scottsdale, AZ Architect: C.P. Drewett, AIA, NCARB; Drewett Works, Scottsdale, AZ Builder: Sonora West Development, Scottsdale, AZ Photographer: Dino Tonn Featured in Phoenix Home and Garden, May 2015, “Sporting Style: Golf Enthusiast Christie Austin Earns Top Scores on the Home Front” See more of this project here: http://drewettworks.com/desert-retreat-at-silverleaf/
Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Architecture Saville Isaacs
Interior - Games room and Snooker room with Home Bar Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs Project Summary Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The interpretation of experiencing life at the beach in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of pavilions, courtyards and outdoor rooms. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ A progression of pavilions and courtyards are strung off a circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. The interiors reinforce architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun.   Project Description Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The house is designed to maximise the spectacular Avoca beachfront location with a variety of indoor and outdoor rooms in which to experience different aspects of beachside living. Client brief: home to accommodate a small family yet expandable to accommodate multiple guest configurations, varying levels of privacy, scale and interaction. A home which responds to its environment both functionally and aesthetically, with a preference for raw, natural and robust materials. Maximise connection – visual and physical – to beach. The response was a series of operable spaces relating in succession, maintaining focus/connection, to the beach. The public spaces have been designed as series of indoor/outdoor pavilions. Courtyards treated as outdoor rooms, creating ambiguity and blurring the distinction between inside and out. A progression of pavilions and courtyards are strung off circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. Verandah is final transition space to beach: enclosable in winter; completely open in summer. This project seeks to demonstrates that focusing on the interrelationship with the surrounding environment, the volumetric quality and light enhanced sculpted open spaces, as well as the tactile quality of the materials, there is no need to showcase expensive finishes and create aesthetic gymnastics. The design avoids fashion and instead works with the timeless elements of materiality, space, volume and light, seeking to achieve a sense of calm, peace and tranquillity. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Focus is on the tactile quality of the materials: a consistent palette of concrete, raw recycled grey ironbark, steel and natural stone. Materials selections are raw, robust, low maintenance and recyclable. Light, natural and artificial, is used to sculpt the space and accentuate textural qualities of materials. Passive climatic design strategies (orientation, winter solar penetration, screening/shading, thermal mass and cross ventilation) result in stable indoor temperatures, requiring minimal use of heating and cooling. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Accommodation is naturally ventilated by eastern sea breezes, but sheltered from harsh afternoon winds. Both bore and rainwater are harvested for reuse. Low VOC and non-toxic materials and finishes, hydronic floor heating and ventilation ensure a healthy indoor environment. Project was the outcome of extensive collaboration with client, specialist consultants (including coastal erosion) and the builder. The interpretation of experiencing life by the sea in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of the pavilions, courtyards and outdoor rooms. The interior design has been an extension of the architectural intent, reinforcing architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum capacity. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/