1. Kitchen Photos
  2. two-tone cabinets

Two Tone Kitchen Cabinet Designs & Ideas

Dan Vis builders
Dan Vis builders
Photos By Kaity
Kate Bruinsma - Photos By Kaity
Englewood Road SW12
Englewood Road SW12
User
Matt Clayton Photography
Los Altos New Residence
Los Altos New Residence
Klopf Architecture
Klopf Architecture and Outer space Landscape Architects designed a new warm, modern, open, indoor-outdoor home in Los Altos, California. Inspired by mid-century modern homes but looking for something completely new and custom, the owners, a couple with two children, bought an older ranch style home with the intention of replacing it. Created on a grid, the house is designed to be at rest with differentiated spaces for activities; living, playing, cooking, dining and a piano space. The low-sloping gable roof over the great room brings a grand feeling to the space. The clerestory windows at the high sloping roof make the grand space light and airy. Upon entering the house, an open atrium entry in the middle of the house provides light and nature to the great room. The Heath tile wall at the back of the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privacy. The bedrooms, bathrooms, play room and the sitting room are under flat wing-like roofs that balance on either side of the low sloping gable roof of the main space. Large sliding glass panels and pocketing glass doors foster openness to the front and back yards. In the front there is a fenced-in play space connected to the play room, creating an indoor-outdoor play space that could change in use over the years. The play room can also be closed off from the great room with a large pocketing door. In the rear, everything opens up to a deck overlooking a pool where the family can come together outdoors. Wood siding travels from exterior to interior, accentuating the indoor-outdoor nature of the house. Where the exterior siding doesn’t come inside, a palette of white oak floors, white walls, walnut cabinetry, and dark window frames ties all the spaces together to create a uniform feeling and flow throughout the house. The custom cabinetry matches the minimal joinery of the rest of the house, a trim-less, minimal appearance. Wood siding was mitered in the corners, including where siding meets the interior drywall. Wall materials were held up off the floor with a minimal reveal. This tight detailing gives a sense of cleanliness to the house. The garage door of the house is completely flush and of the same material as the garage wall, de-emphasizing the garage door and making the street presentation of the house kinder to the neighborhood. The house is akin to a custom, modern-day Eichler home in many ways. Inspired by mid-century modern homes with today’s materials, approaches, standards, and technologies. The goals were to create an indoor-outdoor home that was energy-efficient, light and flexible for young children to grow. This 3,000 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom new house is located in Los Altos in the heart of the Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, and Chuang-Ming Liu 
Landscape Architect: Outer space Landscape Architects 
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers 
Staging: Da Lusso Design 
Photography ©2018 Mariko Reed 
Location: Los Altos, CA
 Year completed: 2017
Richmond, London
Richmond, London
Stuart James Associates Limited
rear and side extension for contemporary kitchen and living area in Richmond, London
Vickery Place
Vickery Place
J. Parker Custom Homes
Fantastic opportunity to own a new construction home in Vickery Place, built by J. Parker Custom Homes. This beautiful Craftsman features 4 oversized bedrooms, 3.5 luxurious bathrooms, and over 4,000 sq.ft. Kitchen boasts high end appliances and opens to living area .Massive upstairs master suite with fireplace and spa like bathroom. Additional features include natural finished oak floors, automatic side gate, and multiple energy efficient items.
Project in Tiburon
Project in Tiburon
Julie Williams Design
Kitchen remodel with white inset cabinets by Crystal on the perimeter and custom color on custom island cabinets. Perimeter cabinets feature White Princess granite and the Island has Labrodite Jade stone with a custom edge. Paint color in kitchen is by Benjamin Moore #1556 Vapor Trails. The trim is Benjamin Moore OC-21. The perimeter cabinets are prefinished by the cabinet manufacturer, white with a pewter glaze. Designed by Julie Williams Design, photo by Eric Rorer Photography, Justin Construction.
Greenbrier I {University Park}
Greenbrier I {University Park}
TATUM BROWN CUSTOM HOMES
Tatum Brown Custom Homes {Architect: SHM Architects} {Photography: Nathan Schroder}