Narrow Living Room Layout Designs & Ideas

Hill Country Residence
Hill Country Residence
Cornerstone ArchitectsCornerstone Architects
Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients. Photography by Andrew Pogue
Riverfront
Riverfront
Jenni Leasia Interior DesignJenni Leasia Interior Design
This new riverfront townhouse is on three levels. The interiors blend clean contemporary elements with traditional cottage architecture. It is luxurious, yet very relaxed. The Weiland sliding door is fully recessed in the wall on the left. The fireplace stone is called Hudson Ledgestone by NSVI. The cabinets are custom. The cabinet on the left has articulated doors that slide out and around the back to reveal the tv. It is a beautiful solution to the hide/show tv dilemma that goes on in many households! The wall paint is a custom mix of a Benjamin Moore color, Glacial Till, AF-390. The trim paint is Benjamin Moore, Floral White, OC-29. Project by Portland interior design studio Jenni Leasia Interior Design. Also serving Lake Oswego, West Linn, Vancouver, Sherwood, Camas, Oregon City, Beaverton, and the whole of Greater Portland. For more about Jenni Leasia Interior Design, click here: https://www.jennileasiadesign.com/ To learn more about this project, click here: https://www.jennileasiadesign.com/lakeoswegoriverfront
Farmhouse, Shelter Island
Farmhouse, Shelter Island
SchappacherWhite Architecture D.P.C.SchappacherWhite Architecture D.P.C.
stone, fireplace, steel windows, pergola, reclaimed wood, wood ceiling, reclaimed floor, mushroom wood
Munjoy Heights
Munjoy Heights
Tyler Karu Design + InteriorsTyler Karu Design + Interiors
A new construction townhouse on the Eastern Prom in Portland, Maine. Photos by Justin Levesque
Buccaneer Palms-Barbara Meister Interiors
Buccaneer Palms-Barbara Meister Interiors
Studio KW PhotographyStudio KW Photography
Design by: Barbara Meister Interiors Photo credit: Studio KW Photography
Ambergate Street, extension and renovation
Ambergate Street, extension and renovation
Francesco Pierazzi ArchitectsFrancesco Pierazzi Architects
To dwell and establish connections with a place is a basic human necessity often combined, amongst other things, with light and is performed in association with the elements that generate it, be they natural or artificial. And in the renovation of this purpose-built first floor flat in a quiet residential street in Kennington, the use of light in its varied forms is adopted to modulate the space and create a brand new dwelling, adapted to modern living standards. From the intentionally darkened entrance lobby at the lower ground floor – as seen in Mackintosh’s Hill House – one is led to a brighter upper level where the insertion of wide pivot doors creates a flexible open plan centred around an unfinished plaster box-like pod. Kitchen and living room are connected and use a stair balustrade that doubles as a bench seat; this allows the landing to become an extension of the kitchen/dining area - rather than being merely circulation space – with a new external view towards the landscaped terrace at the rear. The attic space is converted: a modernist black box, clad in natural slate tiles and with a wide sliding window, is inserted in the rear roof slope to accommodate a bedroom and a bathroom. A new relationship can eventually be established with all new and existing exterior openings, now visible from the former landing space: traditional timber sash windows are re-introduced to replace unsightly UPVC frames, and skylights are put in to direct one’s view outwards and upwards. photo: Gianluca Maver
Brooklyn Brownstone Cobble Hill
Brooklyn Brownstone Cobble Hill
Bonaventura ArchitectBonaventura Architect
Please see this Award Winning project in the October 2014 issue of New York Cottages & Gardens Magazine: NYC&G http://www.cottages-gardens.com/New-York-Cottages-Gardens/October-2014/NYCG-Innovation-in-Design-Winners-Kitchen-Design/ It was also featured in a Houzz Tour: Houzz Tour: Loving the Old and New in an 1880s Brooklyn Row House http://www.houzz.com/ideabooks/29691278/list/houzz-tour-loving-the-old-and-new-in-an-1880s-brooklyn-row-house Photo Credit: Hulya Kolabas
Hyde Park Apartment - London
Hyde Park Apartment - London
IntaryaIntarya
Intarya was briefed to design a duplex apartment at the high profile Lancaster’s development. It was therefore important to maximise the apartment’s distinctive architectural details such as the impressive double height ceiling of the Reception Room. Floor to ceiling joinery either side of the fireplace does this to excellent effect, using grey stained sycamore in a high gloss finish with antique mirroring to add to the glamorous feel of the interior.
Chelsea house
Chelsea house
Helene Marie DesignHelene Marie Design
Hélène Dabrowski Interiors Photo by Helen Jermyn
18th
18th
Chr DAUER ArchitectsChr DAUER Architects
The living room was restored to be a bright and crisply appointed space for entertaining and music. The original douglas fir flooring was refinished and complimented by the pale green painted trim. Photographer: Bruce Damonte
Hampstead London NW3
Hampstead London NW3
MMM Architects LtdMMM Architects Ltd
bespoke joinery pocket door wooden ladder
Living Room, Dining Area Beyond
Living Room, Dining Area Beyond
ODS ArchitectureODS Architecture
Open living and dining room gives an unobstructed view to the rear yard through large French doors. A continuous wall of built-in cabinets provides tons of storage with the stone wall and fireplace demarcating the two spaces. The ceiling heights have been raised two feet to ten feet overall creating a generous volume. The whole house is radiant heated using a Warmboard sub-floor product.

Narrow Living Room Layout Designs & Ideas

1