Maison Glissade (Ski Chalet)

Set on a narrow lot in a private ski club development in Collingwood, Ontario, Canada, this hpuse is concieved as a contemporary reinterpretation of the traditional chalet. Its form retains the convention of a gable roof, yet is reduced to an elegant two storey volume in which the top floor slides forward, engaging an adjacent ski hill on axis with the chalet. The cantilever of the upper volume embodies a kinetic energy likened to that of a leading ski or a skier propelled in a forward trajectory. The lower level counter balances this movement with a rhythmic pattern of solid and void.
Architect: AKB - Atelier Kastelic Buffey.

Photography: Peter A. Sellar / www.photoklik.com

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

william_schreiber43
William Schreiber added this to Stair Rails26 Sep 2018

face-mount the brackets to the wall substrate before it’s finished and cut the finish to fit around it. With gypsum board and plaster finishes, this is relatively straightforward (although finishing around the brackets is tricky). Both methods involve additional expense, but of the two, the sleeved bracket is generally simpler and less expensive.

suburbantd
Matt Blair added this to ASPOTOGAN1 Sep 2018

Simple natural stairs/railing. White walls MV gorgeous

Photos in Maison Glissade

People who liked this photo also liked
Maison Glissade (Ski Chalet)
Davis Residence
Master Suite Remodel
Maison Glissade (Ski Chalet)
MAK Studio - Sunset
M House
Frankenprey House
Marlborough Railing
Staircases with Similar Colours
IMG_9789web.jpg
Alex
Corona Del Mar
Baltimore City Townhouse Refresh
Sunset Park, Brooklyn Rowhouse
Favourite House
Villa Aquarius
Vivienda para tres hermanas