Laurel - Low Country Infill

The Laurel was a project that required a rigorous lesson in southern architectural vernacular. The site being located in the hot climate of the Carolina shoreline, the client was eager to capture cross breezes and utilize outdoor entertainment spaces. The home was designed with three covered porches, one partially covered courtyard, and one screened porch, all accessed by way of French doors and extra tall double-hung windows. The open main level floor plan centers on common livings spaces, while still leaving room for a luxurious master suite. The upstairs loft includes two individual bed and bath suites, providing ample room for guests. Native materials were used in construction, including a metal roof and local timber.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 11 questions

What Houzzers are commenting on:

webuser_663874526
HU-663874526 added this to DW - Liz Walton14 February 2022

Round table, 6 chairs - bringing the outside in.

jsbrannan
JS B added this to Crane Island Dining Rooms18 September 2021

Like the dining rooms with windows on three sides.

Dining Rooms with Similar Colours
Pennsylvania Farm House
Transitional Dining Room
Traditional Dining Room
25,000 SF of Luxury
Cobbs Hill
Beachfront 2 Family
North Carolina Home
French Country Magnified