1. Kitchen Photos
  2. glass door

Kitchen Glass Door Designs & Ideas

Sophisticated Nostalgia Kitchen in Deer Park
Sophisticated Nostalgia Kitchen in Deer Park
Advance Design Studio, Ltd.
When this suburban family decided to renovate their kitchen, they knew that they wanted a little more space. Advance Design worked together with the homeowner to design a kitchen that would work for a large family who loved to gather regularly and always ended up in the kitchen! So the project began with extending out an exterior wall to accommodate a larger island and more moving-around space between the island and the perimeter cabinetry. Style was important to the cook, who began collecting accessories and photos of the look she loved for months prior to the project design. She was drawn to the brightness of whites and grays, and the design accentuated this color palette brilliantly with the incorporation of a warm shade of brown woods that originated from a dining room table that was a family favorite. Classic gray and white cabinetry from Dura Supreme hits the mark creating a perfect balance between bright and subdued. Hints of gray appear in the bead board detail peeking just behind glass doors, and in the application of the handsome floating wood shelves between cabinets. White subway tile is made extra interesting with the application of dark gray grout lines causing it to be a subtle but noticeable detail worthy of attention. Suede quartz Silestone graces the countertops with a soft matte hint of color that contrasts nicely with the presence of white painted cabinetry finished smartly with the brightness of a milky white farm sink. Old melds nicely with new, as antique bronze accents are sprinkled throughout hardware and fixtures, and work together unassumingly with the sleekness of stainless steel appliances. The grace and timelessness of this sparkling new kitchen maintains the charm and character of a space that has seen generations past. And now this family will enjoy this new space for many more generations to come in the future with the help of the team at Advance Design Studio. Photographer: Joe Nowak Dura Supreme Cabinetry
Creekside Retreat
Creekside Retreat
Richardson Pribuss Architects
Residence in Mill Valley, Marin County. Photos by Jeff Zaruba. Kitchen.
Kitchen
Kitchen
ODS Architecture
Open kitchen has great views to the beautiful back yard through new Fleetwood aluminum windows and doors. The large glass door at left fully pockets into the wall. Cabinets are a combination of natural walnut and lacquer painted uppers with Caesarstone countertops and backsplashes. Duda bar stools by Sossego in walnut neatly fit into the new island. To reduce costs the new kitchen was designed around the owners existing appliances.
Kitchen
Kitchen
Coastal Signature Homes
Tom Jenkins Photography Kitchen pendants: Hinkley Lighitng, Pace Lighting (Fletcher Pendant) Faucet: Brizo Sink: Kohler Cabinet Knobs: Top Knobs
Farringdon Penthouse, Kitchen Design
Farringdon Penthouse, Kitchen Design
Chantel Elshout Design Consultancy
Contemporary kitchen design for international couple who loves to cook. Gaggenau 400 Series appliances take centre stage with leathered Cosmic Black granite worktops adding drama to the neutral cabinetry.
Larchmont Transitional Style Kitchen
Larchmont Transitional Style Kitchen
Fran Kerzner- DESIGN SYNTHESIS
Our new clients lived in a charming Spanish-style house in the historic Larchmont area of Los Angeles. Their kitchen, which was obviously added later, was devoid of style and desperately needed a makeover. While they wanted the latest in appliances they did want their new kitchen to go with the style of their house. The en trend choices of patterned floor tile and blue cabinets were the catalysts for pulling the whole look together.
Ipswich Hill
Ipswich Hill
Kaplan Thompson Architects
A young family with a wooded, triangular lot in Ipswich, Massachusetts wanted to take on a highly creative, organic, and unrushed process in designing their new home. The parents of three boys had contemporary ideas for living, including phasing the construction of different structures over time as the kids grew so they could maximize the options for use on their land. They hoped to build a net zero energy home that would be cozy on the very coldest days of winter, using cost-efficient methods of home building. The house needed to be sited to minimize impact on the land and trees, and it was critical to respect a conservation easement on the south border of the lot. Finally, the design would be contemporary in form and feel, but it would also need to fit into a classic New England context, both in terms of materials used and durability. We were asked to honor the notions of “surprise and delight,” and that inspired everything we designed for the family. The highly unique home consists of a three-story form, composed mostly of bedrooms and baths on the top two floors and a cross axis of shared living spaces on the first level. This axis extends out to an oversized covered porch, open to the south and west. The porch connects to a two-story garage with flex space above, used as a guest house, play room, and yoga studio depending on the day. A floor-to-ceiling ribbon of glass wraps the south and west walls of the lower level, bringing in an abundance of natural light and linking the entire open plan to the yard beyond. The master suite takes up the entire top floor, and includes an outdoor deck with a shower. The middle floor has extra height to accommodate a variety of multi-level play scenarios in the kids’ rooms. Many of the materials used in this house are made from recycled or environmentally friendly content, or they come from local sources. The high performance home has triple glazed windows and all materials, adhesives, and sealants are low toxicity and safe for growing kids. Photographer credit: Irvin Serrano