East Village Penthouse

TCA has had a lot of experience connecting smaller apartments together into a seamless whole, this this adventurous client requested something we'd never seen before. IN a newly constructed multi-residential development, in the East Village of NYC, TCA had the opportunity to meet a unique client's desire to combine two penthouse condos...with a helical slide. In this transformation, two identical 1-bedroom units, one atop the other, were combined into a duplex 2-bedroom home with the option to descend in the usual way on a new Italian-made "Rintal" stair, or more speedily, in a seated position, careening through the hew double-height atrium.

The half-tube stainless steel slide starts on the top floor neat the office, and lands below near both the living and dining areas. The sculptural slide is housed in a newly created 18' tall double-height space, which includes custom designed glass railings. The image of the stainless steel curves in front of the oversized window to the city beyond, say nothing of the irrepressible glee of grown adults on the slide, is surprisingly poetic; with careful detail, the playground element is an unexpectedly elegant addition to the space.

Upon completion, the owner enjoys not only the newly combined total of 2,400 square feet, but also a new game room, office, putting green on the terrace, and of course, the slide. TCA managed to creatively and successfully turn this now 2 story East Village duplex penthouse into a perfect place for both work and play.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

charisse334
Charisse Russell added this to charisse334's ideas25 July 2019

If we had this going from upstairs down into kids play room ... super cool.

People who liked this photo also liked
East Village Penthouse
East Village Penthouse
SkyHouse
2008 Halifax Residence
East Village Penthouse
Saskatchewan Lakeside Retreat
Rustic Refined
A Treehouse Fit for Kid Sleepovers and Adult Dinner Parties
Living Rooms with Similar Colours
Living Room
Cortez Avenue
I Neutri Perfetti - Abitazione Privata
Renovation Admirals Cove Condo
House in Chappaqua
10th Street
Haus L in Wachtberg bei Bonn
Minimalistisch Wohnzimmer