Westmoreland Terrace

This tall, thin Pimlico townhouse was split across five stories with a dingy neglected courtyard garden to the rear. Our clients hired us to design a whole-house renovation and kitchen extension.

Neighbouring houses had been denied planning permission for similar works, so we had our work cut out to ensure that our kitchen extension design would get planning consent. To start with, we conducted an extensive daylight analysis to prove that the new addition to the property would have no adverse effect on neighbours. We also drew up a 3D computer model to demonstrate that the frameless glass extension wouldn’t overpower the original building.

To increase the sense of unity throughout the house, a key feature of our design was to incorporate integral rooflights across three of the stories, so that from the second floor terrace it was possible to look all the way down into the kitchen through aligning rooflights. This also ensured that the basement kitchen wouldn’t feel cramped or closed in by introducing more natural light.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

ccilemathieu_bruley
Cécile Mathieu Bruley added this to La Mulatière - ambiances13 March 2021

garde-corps plein et détail de la main-courante

jcad
jcad added this to Birchgrove Reno Ideas14 March 2020

Timber flooring, white interior and black external doors

Staircases with Similar Colours
Dramatic Entry Way with Staircase
Casa De Campo Escalera
355 S. Mansfield Ave
My Work
Custom Home and studios
Project | Coastal Beach House
Contemporary Home with Apexfine Sliding Doors
Grand Marble Foyer with Dual Staircases