Westmoreland Terrace

This tall, thin Pimlico townhouse was split across five stories with a dingy neglected courtyard garden to the rear. Our clients hired us to design a whole-house renovation and kitchen extension.

Neighbouring houses had been denied planning permission for similar works, so we had our work cut out to ensure that our kitchen extension design would get planning consent. To start with, we conducted an extensive daylight analysis to prove that the new addition to the property would have no adverse effect on neighbours. We also drew up a 3D computer model to demonstrate that the frameless glass extension wouldn’t overpower the original building.

To increase the sense of unity throughout the house, a key feature of our design was to incorporate integral rooflights across three of the stories, so that from the second floor terrace it was possible to look all the way down into the kitchen through aligning rooflights. This also ensured that the basement kitchen wouldn’t feel cramped or closed in by introducing more natural light.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

jimmieorr2
jimmie o added this to For Alycen17 September 2020

Stair rail. steps would be 2 colors. Rise would be white, step would be stained wood

Staircases with Similar Colours
Larkspur III
Clean Contemporary Custom Home
Naperville New Construction
Westmoreland Terrace
Larkspur IV
Custom Residence
405 Lesesne St.
Sims Hilditch, New Forest Manor