Top Mast Close, The Sea Ranch

The house suffered from years of deferred maintenance and neglect when David Moulton AIA began an interior redesign and whole-house overhaul. Saved were the glorious, soaring clear redwood ceilings, the proportions, and most of the interior walls. Two large windows replaced an entertainment unit and fireplace that stood in the way of the view, thus creating the large, expansive stretch of windows that now take full advantage of the ocean and forest views. Added window seats provide cozy places to watch the scene unfold. A television lifts out of the central cabinet for optimal television viewing with no detraction of the views beyond. New Brazilian cherry floors throughout replaced dated vinyl, parquet and carpet. Removing channel walls on the stairway allowed space to lengthen the lower stair treads into a delightful waterfall of Brazilian hardwood, thereby creating visual interest and greater connection between the natural landscape and upper and lower floors.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions
Dining Rooms with Similar Colours
Michigan Barn
John Volk Palm Beach Estate
Grouse Ridge
Kenzo Estate Tasting Room
Rustic Refined
Modern Mountain Home
#1 Bruce Lietzke
Diva