Strass Residence

The L-Shaped configuration of the Strass Residence aims to subtly incorporate itself into the existing neighborhood fabric, while tucking the larger two-story private wing away from the street.

The design has an indirect yet celebrated entry, organizing a procession to the back yard. A large existing tree on the site separates the common areas from the private realms, along with a glazed corridor and distinctive staircase. The scheme enables open, airy, and light-filled interior spaces through carefully designed openings - each forming an intimate connection to the outdoors. The common areas bleed outside to enhance indoor-outdoor entertainment, while the private wing has its own secluded patio area.

Photography: Atelier Wong Photography

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions
People who liked this photo also liked
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Living Rooms with Similar Colours
Lake Calm
Mill End House
SL Court
Contemporary Villa - Manama
Hackspettsgatan 12, Örgryte, Göteborg.
Mabley Handler , Getaway to the 2013 Holiday House Hamptons
Homestyling Hallandsgatan
Cosy House