1. Dining Photos
  2. partition wall

Dining Room Partition Designs & Ideas

Ryokan (Japanese Guest House) Interior
Ryokan (Japanese Guest House) Interior
Daedal Woodworking
Dining area and Room Screen/Headboard. The shoji panels above the dining area are patterned after the windows of the main house.
Dining Room
Dining Room
Axis Mundi
"Revival” implies a retread of an old idea—not our interests at Axis Mundi. So when renovating an 1840s Greek Revival brownstone, subversion was on our minds. The landmarked exterior remains unchanged, as does the residence’s unalterable 19-foot width. Inside, however, a pristine white space forms a backdrop for art by Warhol, Basquiat and Haring, as well as intriguing furnishings drawn from the continuum of modern design—pieces by Dalí and Gaudí, Patrick Naggar and Poltrona Frau, Armani and Versace. The architectural envelope references iconic 20th-century figures and genres: Jean Prouvé-like shutters in the kitchen, an industrial-chic bronze staircase and a ground-floor screen employing cast glass salvaged from Gio Ponti’s 1950s design for Alitalia’s Fifth Avenue showroom (paired with mercury mirror and set within a bronze grid). Unable to resist a bit of our usual wit, Greek allusions appear in a dining room fireplace that reimagines classicism in a contemporary fashion and lampshades that slyly recall the drapery of Greek sculpture. Size: 2,550 sq. ft. Design Team: John Beckmann and Richard Rosenbloom Photography: Adriana Bufi, Andrew Garn, and Annie Schlecter © Axis Mundi Design LLC
Irvine House
Irvine House
DTDA pty ltd
Joel Barbitta, DMax Photography
Park Street - Detail of Shelf Divider Between Family Room and Dining Room
Park Street - Detail of Shelf Divider Between Family Room and Dining Room
Studio Sarah Willmer Architecture
Detail of partial height room divider between living and dining areas. Custom built-in bamboo veneer cabinetry at living room. Photographed by Ken Gutmaker
New York Apartment
New York Apartment
gne architecture
Kallosturiin, Designers Natalie Fuller, Interior Designer Joe Fletcher, Photography
Delresto Dr.
Delresto Dr.
Meridith Baer Home
Photos courtesy of ANR Signature Homes
Moontower Residence
Moontower Residence
Stuart Sampley Architect
This house in Austin’s Bouldin neighborhood is an exercise in efficiency and invention. The site’s three heritage trees drove the design, whose interplay of Hardiplank, wood, metal, and glass is enhanced by thoughtful details and clever spatial solutions. A cypress wood front porch reflects up the easy-going architecture of the neighborhood and another porch overlooks the courtyard, which offers a private outdoor room. Inside, cork floors, a walnut divider, and built-in entertainment center in the main living areas enrich the otherwise simple and sunny modern space. Frosted glass throughout the house provides natural light and privacy during the day and, filters the glow from the adjacent Moontower at night. Completed March 2011 - view construction progress photos General Contractor - JGB Custom Homes Kitchen Consultant - Hello Kitchen Interior Furnishing & Styling - Little Pond Deisgn Photography - Atelier Wong 5-star rating by Austin Energy Green Building Program Featured on 2011 AIA Homes Tour
Allison's Kitchen - The old switcheroo
Allison's Kitchen - The old switcheroo
Nicholas Design Collaborative
New family (to the right) in the old kitchen space and Dining Room with sliding wood and glass doors lead to kitchen beyond. Photography - Eric Hausman
Innenraum 1
Innenraum 1
WOLTERECK FITZNER PartG mbB
Fotograf: Gunther Binsack, Leipzig
Modern w/ a Side of Ranch
Modern w/ a Side of Ranch
Hufft
This contemporary renovation makes no concession towards differentiating the old from the new. Rather than razing the entire residence an effort was made to conserve what elements could be worked with and added space where an expanded program required it. Clad with cedar, the addition contains a master suite on the first floor and two children’s rooms and playroom on the second floor. A small vegetated roof is located adjacent to the stairwell and is visible from the upper landing. Interiors throughout the house, both in new construction and in the existing renovation, were handled with great care to ensure an experience that is cohesive. Partition walls that once differentiated living, dining, and kitchen spaces, were removed and ceiling vaults expressed. A new kitchen island both defines and complements this singular space. The parti is a modern addition to a suburban midcentury ranch house. Hence, the name “Modern with Ranch.”