Devonshire Park Residence

The Devonshire Park Residence wondrously bridges between traditional notions of enclosure and modern open-planning techniques through the creation of refined and rational floor plans. Large expanses of glass along the rear façade convey a feeling of openness to the broad terraces that open to the garden. A hallmark of the main floor plan is the expansive barrel-vaulted family room.

The exterior of the home has been designed with a mix of rusticated stone, rock-dash stucco with half-timber detailing and cedar shingle siding. The layup of these materials, along with main floor transom windows, and trim bands is an exercise in carefully orchestrated proportioning that gives the home great scale and street appeal.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 5 questions

What Houzzers are commenting on:

mail2carms
Carmen added this to Study / Front Room29 May 2020

Style and simplicity of fire place

Living Rooms with Similar Colours
Brooklyn Park Residence
Chateau Montelena
Palo Alto 2018
Reinterpreted Mid-Century
The Twisted Willow
Private house renovation by JSRE Partners
Arroyo Grande Modern Farmhouse
House in Weltje road