Strass Residence

The L-Shaped configuration of the Strass Residence aims to subtly incorporate itself into the existing neighborhood fabric, while tucking the larger two-story private wing away from the street.

The design has an indirect yet celebrated entry, organizing a procession to the back yard. A large existing tree on the site separates the common areas from the private realms, along with a glazed corridor and distinctive staircase. The scheme enables open, airy, and light-filled interior spaces through carefully designed openings - each forming an intimate connection to the outdoors. The common areas bleed outside to enhance indoor-outdoor entertainment, while the private wing has its own secluded patio area.

Photography: Atelier Wong Photography

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

sheri_hendsbee71
Sheri Hendsbee added this to Exteriors19 January 2018

Dark underside of roof; charcoal wood detailing; white board & batten

Homes with Similar Colours
condo renovation
Traditional Exterior
Pool Deck
Rammed Earth Modern
Palm Springs Hollywood Glamour
Bufflehead Renovation
Guest Tent
Transitional patterns