Pelham Renovation
Pelham Renovation
Karen Houghton Interiors
Update of existing home in Pelham.
Mill Valley Classic Cottage
Mill Valley Classic Cottage
Heydt Designs
Residential Design by Heydt Designs, Interior Design by Benjamin Dhong Interiors, Construction by Kearney & O'Banion, Photography by David Duncan Livingston
Nature's Drama: Laurentian Long House
Nature's Drama: Laurentian Long House
Design First Interiors
The key living spaces of this mountainside house are nestled in an intimate proximity to a granite outcrop on one side while opening to expansive distant views on the other. Situated at the top of a mountain in the Laurentians with a commanding view of the valley below; the architecture of this house was well situated to take advantage of the site. This discrete siting within the terrain ensures both privacy from a nearby road and a powerful connection to the rugged terrain and distant mountainscapes. The client especially likes to watch the changing weather moving through the valley from the long expanse of the windows. Exterior materials were selected for their tactile earthy quality which blends with the natural context. In contrast, the interior has been rendered in subtle simplicity to bring a sense of calm and serenity as a respite from busy urban life and to enjoy the inside as a non-competing continuation of nature’s drama outside. An open plan with prismatic spaces heightens the sense of order and lightness. The interior was finished with a minimalist theme and all extraneous details that did not contribute to function were eliminated. The first principal room accommodates the entry, living and dining rooms, and the kitchen. The kitchen is very elegant because the main working components are in the pantry. The client, who loves to entertain, likes to do all of the prep and plating out of view of the guests. The master bedroom with the ensuite bath, wardrobe, and dressing room also has a stunning view of the valley. It features a his and her vanity with a generous curb-less shower stall and a soaker tub in the bay window. Through the house, the built-in cabinets, custom designed the bedroom furniture, minimalist trim detail, and carefully selected lighting; harmonize with the neutral palette chosen for all finishes. This ensures that the beauty of the surrounding nature remains the star performer.
SOUTH COOGEE - House
SOUTH COOGEE - House
CAPITAL BUILDING
This room plays off a white backdrop against textures, recycled timbers and soft grey accessories. Add the faux fireplace and the room is made for sweet dreams! Photography by Sue Murray - imagineit.net.au
Gathering Place
Gathering Place
Structures, Inc.
KITCHEN AND DEN RENOVATION AND ADDITION A rustic yet elegant kitchen that could handle the comings and goings of three boys as well as the preparation of their mom's gourmet meals for them, was a must for this family. Previously, the family wanted to spend time together eating, talking and doing homework, but their home did not have the space for all of them to gather at the same time. The addition to the home was done with architectural details that tied in with the decor of the existing home and flowed in such a way that the addition seems to have been part of the original structure. Photographs by jeanallsopp.com.
Rustic Zen
Rustic Zen
Locati Architects
Rustic Zen Residence by Locati Architects, Interior Design by Cashmere Interior, Photography by Audrey Hall