Hill Country Residence

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Andrew Pogue

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 4 questions

What Houzzers are commenting on:

liveasy
J B added this to Yard Scaping16 January 2022

plant has sculpted look and low water needs

Gardens with Similar Colours
Sonoma Landscape
Sustainable Estate
【施工例】 伊丹市M邸
Lush Hillside
Архитектурный декор «Птицы»
2012 HGTV Green Home
zocala san clemente
zocala san clemente