Berman Residence

Sited along the North edge of a double lot property, the Berman Residence is designed to celebrate the Southern California house-to-garden relationship. The building’s linear plan parallels the garden on the Southern lot, creating an equal counterpart to the indoor space along its entire length. At ground level, the house opens generously to the garden using a system of independently sliding wood screen and glass doors. On sunny days, screens may be deployed to allow ocean breezes to permeate the interior, while softening direct sunlight.

Photo Credits: Eric Staudenmaier

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 1 question
Dev PatelDev Patel wrote:2 September 2015
    Exteriors with Similar Colours
    Tuscan Farmhouse 4
    6127
    Coastal Contemporary
    Mountain Residence
    Casa Visiera
    Reichel Residence
    Beach Hampton
    Timeless Classically Inspired Home