Aavarna

The kitchen space vertically opens directly to the skylight provided. As We mentioned earlier there were no light source from the sides of the bungalow thus we have place and design the skylight in a way to get full source of light and let the hot wind out This has been done to ensure proper circulation of air as the kitchen has been placed in the center of the house.
As the skylight has been placed at double floor height, there has been juliet balconies added to each bedroom that connects to this open to sky space.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

vaishnavi_talawadekar
Vaishnavi Nayel Talawadekar added this to Surat Houzz: A Voguish Home With a Double-Height Kitchen18 July 2021

“Since we wanted to pre-empt hindered lighting from the sides of the home, we decided to incorporate a skylight. The skylight maximises the natural light and lets out the hot air. It also ensures proper air circulation, as the kitchen occupies the centre of the house. From the kitchen, you can see the inward-looking, mirror-image balconies of the two first-floor bedrooms,” Mangukiya elaborates.

Photos in Aavarna

Kitchens with Similar Colours
Transitional Kitchen
Kings Cross Studio Flat
Grande cuisine avec îlot ouverte sur salon finition bi-tiente
BEACHES RESIDENCE
Beachaus I kitchen
Kitchens
Mediterranean Kitchen
Lakefront Home