A New Chapter for an Old Space

The design challenge for this loft located in a manufacturing building dating to the late 19th Century was to update it with a more contemporary, modern design, renovate the kitchen and bath, and unify the space while respecting the building’s industrial origins. By rethinking existing spaces and contrasting the rough industrial shell of the building with a sleek modernist interior, the Feinmann team fulfilled the unrealized potential of the space.

Working closely with the homeowners, sophisticated materials were chosen to complement a sleek design and completely change the way one experiences the space.

For safety, selection of of a stainless steel post and handrail with stainless steel cable was installed preserving the open feel of the loft space and created the strong connection between loft and downstairs living space.

In the kitchen, other material choices created the desired contemporary look: custom cabinetry that shows off the wood grain, panelized appliances, crisp white Corian countertops and gunmetal ceramic tiles. In the bath, a simple tub with just sheet of glass instead of a shower curtain keeps the small bath feeling as open as possible.

Throughout, a concrete micro-topped floor with multi-color undertones reiterates the building’s industrial origins. Sleek horizontal lines add to the clean modern aesthetic. The team’s meticulous attention to detail from start to finish captured the homeowner’s desire for a look worthy of Dwell magazine.


Photos by John Horner

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 10 questions

What Houzzers are commenting on:

eliana_hepburn
Eliana Hepburn added this to Principles of Design Eliana20 September 2021

golden ratio: The cabinets cut off just at the golden ratio, making them not look too blocky and having a nice aesthetic look. The vertical space also adds another dimension of space, instead of only horizontal pieces.