Silicon Valley Oasis

After an extensive whole house renovation this Palo Alto couple wanted to update their 40+ year old yard with new serene landscaping and specialized area’s for their private time as well as entertaining.
The pool’s usefulness had been long gone since the children had left home, so to reclaim this huge area the pool was removed.
Today this couple have a beautiful escape from their busy lives and spend time tending to their garden (planting boxes provide edibles all year long), reading on their private patio (defined by the now popular horizontal fencing) or entertaining their friends and family with an al fresco dinner and bocce ball game. The small lawn, that is man-made and low maintenance, provides some softness in contrast with the hardscape. The patios and walkways are covered with colorful stones and specifically placed lighting to accentuate the yards lovely features. A modern sculpture and vibrant oversized pots and plants add lightness and provide cohesiveness between the living spaces. The couple loved the backyard so much that they moved onto fixing up the atrium and front yard.
The criteria for the atrium and the front yard was that they had to be modern and clean, fitting the style of the house and very low maintenance.
The atrium really extends the indoor/outdoor living that Joseph Eichler was known for with his architecture. Where deteriorated wood shake once covered a wall, now an upgraded clean stucco finish with classic lines(riglets) will withstand all weather conditions beautifully. This stucco also suits the interior design of this couples newly renovated Eichler home adding another updated useable area for them.
The front yard was a mixture of different plants and wood spacers separating the area into different levels. Custom made sheet metal created a more modern look for stacking the yard. Drip irrigation for ease and water efficiency and new low maintenance plants added the greenery. A special focal point was created, that looks like a fire pit, with a medium sized rock and iridescent stones. The yard requires no maintenance and will be a sidewalk stopper for the neighbors for many years to come.
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Silicon Valley Oasis
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion