Wooten Backyard Living

These homeowners were looking to up their hosting game by modernizing their property to create the ultimate entertainment space. A custom outdoor kitchen was added with a top of the line Delta Heat grill and a special nook for a Big Green Egg. Flagstone was added to create asymmetrical walkways throughout the yard that extended into a ring around the fire pit. Four rectangular trellises were added along the fence and shed, with an all metal pergola located at the back of the pool. This unique structure immediately draws the eye and adds a playful, artistic element to the rest of the space. The use of various sized rocks, gravel, and flagstone give a rough texture that creates a symbiosis with the metalwork. Silver Falls Dichondra creates a beautiful contrast to the rocks and can be found all over the property along with various other grasses, ferns, and agave. A large area of gravel rests on the side of the house, giving the client room to park a recreational vehicle. In front, a privacy fence was added along one of the property lines, leading into a drought resistant, eco-friendly section of yard. This fence, coupled with a giant boulder, doubles as a safety precaution in case drivers miss the turn and run into their lawn. This updated landscaping adds an effortless flow for guests to move from the front yard to the back while creating a very open, welcoming feel to all who enter.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions
Gardens with Similar Colours
Villa Sacchetta
The Monastery
ILCA Excellence in Landscape Gold Award - Hinsdale Restoration
Doonan Glass House
Deer Path
Giardino Pensile
Stanhope House
French: Meadowbrook