Porch in Summer
Porch in Summer
TELFORD+BROWN STUDIO ARCHITECTURE
This small house was designed as a retreat for an artist and photographer couple. To blend into the beautiful rugged setting the materials were selected to be basic and durable. Thick walls are finished with white interior plaster and black exterior stucco. Natural wood is layered at the ceilings and extend southward to shade the large windows. The floors are of radiantly heated concrete. Supplemental heat is provided by a Danish wood stove. The roof extends east covering a flagstone terrace for exterior gatherings and dining. Bruce Forster Photography
150 W
150 W
Peter A. Sellar - Architectural Photographer
Located in Toronto’s Beaches district, 150_W addresses the challenges of maximizing southern exposure within an east-west oriented mid-lot while exploring opportunities for extended outdoor living spaces designed for the Canadian climate. The building’s plan and section is focused around a south-facing side-yard terrace creating an L-shaped cantilevered volume which helps shelter it from the winter winds while leaving it open to the warmth of the winter sun. This side terrace engages the site and home both spatially and environmentally, extending the interior living environment to a protected outdoor space for year-round use, while providing the framework for integrated passive design strategies. Architect: nkA Photography: Peter A. Sellar / www.photoklik.com
The Surf Rider at the Del Mar Beach Colony
The Surf Rider at the Del Mar Beach Colony
Gabhart Investments, Inc.
This was a duplex in the Del Mar beach colony we converted into a single family residence. We covered the block wall to the right in IPE and the left in a beach stone. In addition I mounted a surfboard with a light we fabricated into the tail
Modern Portland New Construction  - Front Exterior Walkway & Garden
Modern Portland New Construction - Front Exterior Walkway & Garden
Kraft Custom Construction
Built from the ground up on 80 acres outside Dallas, Oregon, this new modern ranch house is a balanced blend of natural and industrial elements. The custom home beautifully combines various materials, unique lines and angles, and attractive finishes throughout. The property owners wanted to create a living space with a strong indoor-outdoor connection. We integrated built-in sky lights, floor-to-ceiling windows and vaulted ceilings to attract ample, natural lighting. The master bathroom is spacious and features an open shower room with soaking tub and natural pebble tiling. There is custom-built cabinetry throughout the home, including extensive closet space, library shelving, and floating side tables in the master bedroom. The home flows easily from one room to the next and features a covered walkway between the garage and house. One of our favorite features in the home is the two-sided fireplace – one side facing the living room and the other facing the outdoor space. In addition to the fireplace, the homeowners can enjoy an outdoor living space including a seating area, in-ground fire pit and soaking tub.
Head of Pond
Head of Pond
LaGuardia Design Group
Photo of the pool area looking back at the house. Natural stone patio and pool siding integrate into the grassy yard.