Modern Portland New Construction  - Front Exterior Walkway & Garden
Modern Portland New Construction - Front Exterior Walkway & Garden
Kraft Custom Construction
Built from the ground up on 80 acres outside Dallas, Oregon, this new modern ranch house is a balanced blend of natural and industrial elements. The custom home beautifully combines various materials, unique lines and angles, and attractive finishes throughout. The property owners wanted to create a living space with a strong indoor-outdoor connection. We integrated built-in sky lights, floor-to-ceiling windows and vaulted ceilings to attract ample, natural lighting. The master bathroom is spacious and features an open shower room with soaking tub and natural pebble tiling. There is custom-built cabinetry throughout the home, including extensive closet space, library shelving, and floating side tables in the master bedroom. The home flows easily from one room to the next and features a covered walkway between the garage and house. One of our favorite features in the home is the two-sided fireplace – one side facing the living room and the other facing the outdoor space. In addition to the fireplace, the homeowners can enjoy an outdoor living space including a seating area, in-ground fire pit and soaking tub.
Head of Pond
Head of Pond
LaGuardia Design Group
Photo of the pool area looking back at the house. Natural stone patio and pool siding integrate into the grassy yard.
Massena Residence
Massena Residence
BUILD LLC
East Elevation at Night Photo by BUILD LLC
Modern Lakefront
Modern Lakefront
Heidi Hornaday, Architect, P.C.
The existing structure of this lakefront home was destroyed during a fire and warranted a complete exterior and interior remodel. The home’s relationship to the site defines the linear, vertical spaces. Angular roof and wall planes, inspired by sails, are repeated in flooring and decking aligned due north. The nautical theme is reflected in the stainless steel railings and a prominent prow emphasizes the view of Lake Michigan.
Beach House
Beach House
Coburn Design Build
The clients were looking for a beach house to be built on this site overlooking the Pacific Ocean and the Channel Islands, and the house design responds with a guest wing and a tower oriented to take in the ocean view. At the clients’ direction, Coburn designed a building that has a timeless appearance, looking as if it has been sitting on site for decades. This intention was achieved with salvaged materials, focused design work, and a high level of detail typically found in the great homes of the past.
Martis Camp Getaway
Martis Camp Getaway
JayJeffers
Located in picturesque Martis Camp in Truckee, California this second home for a young family is easy, comfortable and fun. A great mixture of industrial chic and warm blankets redefines rustic. No antler chandeliers here! JDG also designed the family's San Francisco residence. Photography by Matthew Millman