Wood and Glass Partition Designs & Ideas

Guelph Bathroom Addition
Guelph Bathroom Addition
Menno Martin Contractor
Custom glass shower with bold red tiles, heated tile floor, custom maple vanity. photo by Jesse Brenneman
Dominique & Anne-Marie
Dominique & Anne-Marie
Esther Hershcovich
Photo: Esther Hershcovic © 2013 Houzz Design: Studio MMA
Circa 1700
Circa 1700
Blansfield Builders, Inc.
Jim Fuhrmann, Beinfield Architecture PC
NOTTING HILL MAISONETTE No 2
NOTTING HILL MAISONETTE No 2
STEPHEN FLETCHER ARCHITECTS
We were commissioned in 2006 to refurbish and remodel a ground floor and basement maisonette within an 1840s stuccoed house in Notting Hill. From the outset, a priority was to remove various partitions and accretions that had been added over the years, in order to restore the original proportions of the two handsome ground floor rooms. The new stone fireplace and plaster cornice installed in the living room are in keeping with the period of the building.
Martin residence
Martin residence
BAAN design
Addition and remodel of mid-century rambler
Caufield Residence
Caufield Residence
Frits de Vries Architect Ltd.
The site’s steep rocky landscape, overlooking the Straight of Georgia, was the inspiration for the design of the residence. The main floor is positioned between a steep rock face and an open swimming pool / view deck facing the ocean and is essentially a living space sitting within this landscape. The main floor is conceived as an open plinth in the landscape, with a box hovering above it housing the private spaces for family members. Due to large areas of glass wall, the landscape appears to flow right through the main floor living spaces. The house is designed to be naturally ventilated with ease by opening the large glass sliders on either side of the main floor. Large roof overhangs significantly reduce solar gain in summer months. Building on a steep rocky site presented construction challenges. Protecting as much natural rock face as possible was desired, resulting in unique outdoor patio areas and a strong physical connection to the natural landscape at main and upper levels. The beauty of the floor plan is the simplicity in which family gathering spaces are very open to each other and to the outdoors. The large open spaces were accomplished through the use of a structural steel skeleton and floor system for the building; only partition walls are framed. As a result, this house is extremely flexible long term in that it could be partitioned in a large number of ways within its structural framework. This project was selected as a finalist in the 2010 Georgie Awards. Photo Credit: Frits de Vries
Earthy Wood & Glass Master Bath
Earthy Wood & Glass Master Bath
Danilo Nesovic, Designer & Builder
Angled view of pony wall and glass block partition next to toilet corner. Visit our site for full project overview & details.
Living Room
Living Room
Axis Mundi
"Revival” implies a retread of an old idea—not our interests at Axis Mundi. So when renovating an 1840s Greek Revival brownstone, subversion was on our minds. The landmarked exterior remains unchanged, as does the residence’s unalterable 19-foot width. Inside, however, a pristine white space forms a backdrop for art by Warhol, Basquiat and Haring, as well as intriguing furnishings drawn from the continuum of modern design—pieces by Dalí and Gaudí, Patrick Naggar and Poltrona Frau, Armani and Versace. The architectural envelope references iconic 20th-century figures and genres: Jean Prouvé-like shutters in the kitchen, an industrial-chic bronze staircase and a ground-floor screen employing cast glass salvaged from Gio Ponti’s 1950s design for Alitalia’s Fifth Avenue showroom (paired with mercury mirror and set within a bronze grid). Unable to resist a bit of our usual wit, Greek allusions appear in a dining room fireplace that reimagines classicism in a contemporary fashion and lampshades that slyly recall the drapery of Greek sculpture. Size: 2,550 sq. ft. Design Team: John Beckmann and Richard Rosenbloom Photography: Adriana Bufi, Andrew Garn, and Annie Schlecter © Axis Mundi Design LLC
Cloud Residence
Cloud Residence
Ana Williamson Architect
David Wakely Photography While we appreciate your love for our work, and interest in our projects, we are unable to answer every question about details in our photos. Please send us a private message if you are interested in our architectural services on your next project.
Repurposing a salvaged sink
Repurposing a salvaged sink
Smith & Vansant Architects PC
This salvaged kitchen sink was found awhile ago by the client who new she wanted to use it if ever she renovated. Integrated beautifully into the Danby marble countertop and backsplash with new fixtures it is a real joy to clean up. This kitchen was formerly a dark paneled, cluttered, divided space with little natural light. By eliminating partitions and creating an open floorplan, as well as adding modern windows with traditional detailing, providing lovingly detailed built-ins for the clients extensive collection of beautiful dishes, and lightening up the color palette we were able to create a rather miraculous transformation. Renovation/Addition. Rob Karosis Photography