Wood and Glass Partition Designs & Ideas

LG House - Ensuite Shower and Bath
LG House - Ensuite Shower and Bath
thirdstone inc. [^]
LG House (Edmonton) Design :: thirdstone inc. [^] Photography :: Merle Prosofsky
Lake City Home
Lake City Home
Mitchell Brock
Great Room - A contemporary home with a roof made up of two offset inverted rectangles that integrate into a single building supported by a solid wood beam. The visual impact is stunning yet the home integrates into the rich, semi-arid grasslands and opens to embrace the inspired views of Nicola Lake! The laminated wood beam is not really supported by the port hole openings, instead it is really part of a solid structural wood support system built up within the building envelope and providing lateral support for the home. The glazed windows extend from the underside of the roof plane down to the floor of the main living area, creating a ‘zero edge’ water view and the L shaped deck does not fully extend along the width of the lake façade so that uninterrupted lake and hillside views can be enjoyed from the interior. Finally lakeside beauty is captured by a window wall where an indoor/outdoor concrete fireplace enhances the views from the interior while creating a warm and welcoming atmosphere deck-side. - See more at: http://mitchellbrock.com/projects/case-studies/lake-city-home/#sthash.cwQTqPYv.dpuf
Traditional, Elegant  Kitchen Uses Exotic Stone, Leaded Glass and More
Traditional, Elegant Kitchen Uses Exotic Stone, Leaded Glass and More
Michael Nash Design, Build & Homes
2013 PROFESSIONAL REMODELER, SILVER AWARD WINNER, RESIDENTIAL KITCHEN Located in the new Trump International Golf Course Community, this contemporary home has a great location overlooking the golf course. The current layout, however, prevented the owners from taking advantage of its breathtaking view. Goals of the remodel were to open up the first floor layout by taking down the partition walls between the kitchen and dining room. The homeowner also wanted to update the home’s galley kitchen, replacing its dark cabinets and counters. Once the walls were removed, major obstacles because they were load bearing, the new design could evolve. The ten foot ceilings provided the opportunity to stack up decorative glass cabinetry and highly crafted crown moldings on top, while maintaining a considerable amount of cabinetry right below it. The custom made brush stroke finished cabinetry with bells and whistles such as corbels and chimney style wood hood surrounded with leaded glass cabinetry. Pillars were all part of detailed craftsmanship of this project. A large 5’ x 14’ island is the focal point of the design. The island consists of main sink with a pedal style control disposal, dishwasher, microwave, second bar sink, beverage center refrigerator and still has room to sit five to six people. Its darker cabinetry provides a beautiful contrast to the opaque white cabinets on the surrounding walls. White marble counters and backsplash brighten up the kitchen and two crystal chandeliers create a timeless yet elegant feel. High-end Thermador appliances covered in custom inset panels are part of this featured project to implement the classic look the homeowner wanted for this kitchen. Finally, a featured cabinet arch with leaded glass separates the kitchen from the dining room and displays the homeowner’s fine china. Finally, large windows and French doors offer beautiful golf course views from multiple vantage points.
Convertible Courtyards House
Convertible Courtyards House
Photo: Nils Koennig, www.nilskoenning.com
Buttrick Projects Architecture + Design
Buttrick Projects Architecture + Design
Buttrick Projects Architecture + Design
The watery effect of corrugated glass and its ability to shimmer raise possibilities, as evidenced in this bathroom design. Here a limited amount of daylight is enhanced by corrugated glass panels, which stand in contrast to the deeply quarried, evenly colored Bluestone on the walls and floor. Laser cut stone and flush trim create a sense that the panels continue through the floor and ceiling. (Photos by Matthew Millman)
Upper West Side Combo
Upper West Side Combo
StudioLAB
The owners of this prewar apartment on the Upper West Side of Manhattan wanted to combine two dark and tightly configured units into a single unified space. StudioLAB was challenged with the task of converting the existing arrangement into a large open three bedroom residence. The previous configuration of bedrooms along the Southern window wall resulted in very little sunlight reaching the public spaces. Breaking the norm of the traditional building layout, the bedrooms were moved to the West wall of the combined unit, while the existing internally held Living Room and Kitchen were moved towards the large South facing windows, resulting in a flood of natural sunlight. Wide-plank grey-washed walnut flooring was applied throughout the apartment to maximize light infiltration. A concrete office cube was designed with the supplementary space which features walnut flooring wrapping up the walls and ceiling. Two large sliding Starphire acid-etched glass doors close the space off to create privacy when screening a movie. High gloss white lacquer millwork built throughout the apartment allows for ample storage. LED Cove lighting was utilized throughout the main living areas to provide a bright wash of indirect illumination and to separate programmatic spaces visually without the use of physical light consuming partitions. Custom floor to ceiling Ash wood veneered doors accentuate the height of doorways and blur room thresholds. The master suite features a walk-in-closet, a large bathroom with radiant heated floors and a custom steam shower. An integrated Vantage Smart Home System was installed to control the AV, HVAC, lighting and solar shades using iPads.
Taylor Creek Ranch
Taylor Creek Ranch
Upside Development
Upside Development completed an contemporary architectural transformation in Taylor Creek Ranch. Evolving from the belief that a beautiful home is more than just a very large home, this 1940’s bungalow was meticulously redesigned to entertain its next life. It's contemporary architecture is defined by the beautiful play of wood, brick, metal and stone elements. The flow interchanges all around the house between the dark black contrast of brick pillars and the live dynamic grain of the Canadian cedar facade. The multi level roof structure and wrapping canopies create the airy gloom similar to its neighbouring ravine.
El Camino Residence - Cantilever steel stair
El Camino Residence - Cantilever steel stair
Moroso Construction
Mark Horton Architecture l CITTA Stuctural Engineer l Bruce Damonte Photography
Master Suite in the Attic
Master Suite in the Attic
Gerber Berend Design Build, Inc.
David Patterson for Gerber Berend Design Build, Steamboat Springs, Colorado
Wine cellar steel door
Wine cellar steel door
Euroline Steel Windows
A great way to open the space of a wine cellar room and expand the feel of the space with the application of Ultra thin frames of Steel Doors from EuroLine Steel Windows and Steel Doors. www.EuroLineSteelWindows.com
You have searched for Wood And Glass Partition and this page displays the best picture matches we have for Wood And Glass Partition in June 2021. Houzz has millions of beautiful photos from the world’s top designers, giving you the best design ideas for your dream remodel or simple room refresh. If you can’t find the ideas you’re looking for in the results for Wood And Glass Partition, you can refine your search or go directly to the Photos page and filter your results by room, style, color, and more.