Warrandyte Residence

Photos via: Jellis Craig Eltham

This kitchen renovation transformed our client's Warrandyte home into a modern/industrial space - beautifully complimenting the owner's existing decorating tastes. Our design brief included functionality for the family, kitchen-to-living accessibility and guest entertaining whilst also conveying the owners personal style. In collaboration with our client, we decided to use stainless steel bench tops with a waterfall end. This is featured at the end of the sink and cooktop run and also seen visually cutting through the front of the lightwood island. Being an abstract design, the use of symmetry was essential. This is seen with the dual waterfall ends, but also with the white cabinet creating a mirrored "L" shape to the lightwood wall oven tower and under bench cabinets. Complete with black tapware, black feature light, stainless steel stools and subway tile splashback, this design is definitely one to bookmark.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

nedaynow1
Mary Brown added this to Hillside House-Kitchen19 February 2022

Stainless counter on island. Easy clean worksurface

lisa_minton86
Lisa Minton added this to 377 Kitchen7 October 2021

Sink and cooktop with flush cupboards above (no height differential)

alissa_lind
Alissa Lind added this to Kitchen2.07 August 2021

long light over island. but this is too thick.

Kitchens with Similar Colours
Offen weiße Küche mit Marmorarbeitsplatte
High Road
Kitchen Renovation
Hillsborough California Home Renovation
Philibert Delorme: Rénovation et optimisation d'un appartement de 80m2 à Paris.
Solomon Residence
Contemporary Kitchen
Pacific Palisades, CA - Jacon - Custom Home - A