Trail House, Ashburton

Built on gently sloping land in suburban Melbourne, this contemporary and environmentally friendly home is designed to integrate seamlessly with the inherent natural beauty of the existing site.

Our approach favoured the use of natural materials, both inside and out, in order to create a relationship between the house and its surrounding environment. A series of inter-connecting rooms allow clear lines of vision throughout the house while also maximising the available light.

The application of passive solar design principles provides an abundance of warmth in winter and captures cooling breezes during summer. This light filled, split level home features the intelligent and sensitive application of sustainable design principles, conveying a feeling of openness, expansiveness and calm.

Photo's by Emma Cross.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

valerie_mcintosh43
valerie_mcintosh43 added this to outside11 Oct 2017

Concrete steps, free hanging onto beams from bottom to top, I need 8 or 9 over existing paved driveway with minimum distuption, Handrail on rhs.

People who liked this photo also liked
Trail House, Ashburton
Trail House, Ashburton
Trail House, Ashburton
Trail House, Ashburton
Trail House, Ashburton
Trail House, Ashburton
Trail House, Ashburton
Trail House, Ashburton
Homes with Similar Colours
Recupero conservativo di complesso del '600
Jaman Properties Los Angeles
エクステリア&和庭リフォーム 埼玉県さいたま市
Lakefront Cottage Renovation
Olney Project
Courtyard Residence
West Chester Restoration
Private Residence