Strass Residence

The L-Shaped configuration of the Strass Residence aims to subtly incorporate itself into the existing neighborhood fabric, while tucking the larger two-story private wing away from the street.

The design has an indirect yet celebrated entry, organizing a procession to the back yard. A large existing tree on the site separates the common areas from the private realms, along with a glazed corridor and distinctive staircase. The scheme enables open, airy, and light-filled interior spaces through carefully designed openings - each forming an intimate connection to the outdoors. The common areas bleed outside to enhance indoor-outdoor entertainment, while the private wing has its own secluded patio area.

Photography: Atelier Wong Photography

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

sheri_hendsbee71
Sheri Hendsbee added this to Windows14 April 2018

Breezeway windows... reverse so that top opens for air flow?

bonnerfam
bonnerfam added this to bonnerfam's ideas8 April 2018

Like this Hallway with all the windows

thomcat
Thomas Vong added this to Entryway2 March 2018

A long, gallery-style hallway connects the public wing of the home to a first-floor guest bedroom on the right and the master suite at the end. The windows overlook the backyard.

vicki4re
Vicki Gemette added this to vicki4re's ideas18 February 2018

Love the windows along hallway...

People who liked this photo also liked
Strass Residence
My Houzz: Spec Home the Right Fit for a Young Family
Strass Residence
My Houzz: Spec Home the Right Fit for a Young Family
My Houzz: Spec Home the Right Fit for a Young Family
My Houzz: Spec Home the Right Fit for a Young Family
My Houzz: Spec Home the Right Fit for a Young Family
Strass Residence
Corridors with Similar Colours
Bell Island Residential Remodel
Toberton House
Anchor Bend
Hall
Sunset Overlook
extension pour enfants
Barrington Kitchen, Bathroom, and Hall Remodel
高級感あふれる玄関