Strass Residence

The L-Shaped configuration of the Strass Residence aims to subtly incorporate itself into the existing neighborhood fabric, while tucking the larger two-story private wing away from the street.

The design has an indirect yet celebrated entry, organizing a procession to the back yard. A large existing tree on the site separates the common areas from the private realms, along with a glazed corridor and distinctive staircase. The scheme enables open, airy, and light-filled interior spaces through carefully designed openings - each forming an intimate connection to the outdoors. The common areas bleed outside to enhance indoor-outdoor entertainment, while the private wing has its own secluded patio area.

Photography: Atelier Wong Photography

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

kimpaul75
Kim Paul added this to kimpaul75's ideas16 February 2020

Large tiles, open shower & tub area, light from above

kdjc
Karla Christensen added this to Master Bath10 August 2018

Interesting back wall finish - too plain for what you're designing? I do like the different use of material in between the sinks for the vanity. Want deep drawers under sinks that will hold towels and products.

webuser_7596798
Lauren Braun-Strumfels added this to Bath renovation28 March 2018

use of clerestory window in bath for privacy and light

Bathrooms with Similar Colours
Traditional Bathroom
St Kilda
Eclectic
Proyecto residencial en California
Calgary, Renovation - Skyfall
Brilliant Bethnal Green
Meredith
The home of Frank and Marion