Strass Residence

The L-Shaped configuration of the Strass Residence aims to subtly incorporate itself into the existing neighborhood fabric, while tucking the larger two-story private wing away from the street.

The design has an indirect yet celebrated entry, organizing a procession to the back yard. A large existing tree on the site separates the common areas from the private realms, along with a glazed corridor and distinctive staircase. The scheme enables open, airy, and light-filled interior spaces through carefully designed openings - each forming an intimate connection to the outdoors. The common areas bleed outside to enhance indoor-outdoor entertainment, while the private wing has its own secluded patio area.

Photography: Atelier Wong Photography

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

mfjpark
citylion added this to Buena Ideas23 April 2019

What color is this floor? Is this what we're aiming for?

louise_engel21
Louise added this to one house in particular15 October 2018

love the windows, the flooring, the carpet, the wooden table warms it up...

People who liked this photo also liked
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Strass Residence
Kitchens with Similar Colours
Casa Cuernavaca
Custom Kitchen
Kök
Northcote House
Rimrock Residence
Richmond Collection
Ruddammsbacken 28
chalet in montagna